Feljelentést tett az Együtt ifiszervezete a „provokátorfigyelő” miatt

2015. március 18. 14:25

Az Y-GEN Egyesület feljelentést tett a Fidelitas „provokátorfigyelője” miatt, és ezt ígéri a PM ifjúsági szervezte, a ZöldFront is. A DK-s Vadai Ágnes szerint ezzel a lépéssel a putyini hatalomgyakorlás új szintre lépett.

2015. március 18. 14:25

Böröcz László, a Fidelitas hétvégén megválasztott elnöke szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy provokátorfigyelő” csapatot alakítanak, mert „mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, „aki provokátorokat ismer fel”, hogy küldje el nekik a nevüket, képüket.

A Fidesz ifjúsági társszervezetének bejelentését több ellenzéki szervezet is bírálta. Az Y-GEN Egyesület, az Együtt társult ifjúsági szervezete ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a „provokátorfigyelő” csapat tevékenységével összefüggésben személyes adattal való visszaélés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt. Az Y-GEN az MTI-nek küldött közleményében azt írta: jogi álláspontjuk szerint a Fidelitas által meghirdetett „provokátorfigyelő” csapat tervezett tevékenysége nem csak felháborító és a magyar történelem legsötétebb korszakait idézi, hanem törvénysértő is. Felszólították ezért a Fidelitast, tartsa magát a törvényes működéshez.

Feljelentést tesz a PM ifjúsági tagozata, a ZöldFront is a Fidelitas ellen és azonnali lemondásra szólítja fel Böröcz Lászlót – derül ki a párt szerdai, MTI-hez eljuttatott sajtómeghívójából.

Vadai Ágnes, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „a Fidesz-jugend hathatós segítséget nyújt a kormánypárt saját ÁVH-jának felállításához azzal, hogy megrendelésre talál majd – természetesen baloldali – provokátorokat”. A putyini hatalomgyakorlás ezzel új szintre lépett – fogalmazott a politikus. A DK felszólította a Fideszt, hogy álljon el „diktatórikus tervétől”, és tegyen le a gyülekezési jogukkal élők „állampárti megfigyelésétől”, megfélemlítésétől.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. március 18. 22:45
AZ AZ EGY tag EGYET ÉRTETT SAJÁT MAGÁVAL?
választópolgár
2015. március 18. 21:35
Már provokálni sem hagyják nyugodtan őket. A végén vissza kell térniük a billentyűzet dobáláshoz.
zolka50.50
2015. március 18. 18:09
Fosnak a provók.
Oldgóbé
2015. március 18. 17:43
Az Együtt még él???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!