„Ez a népszavazás az ellenzéki pártok utolsó esélye”

2015. március 16. 09:50

A 19 kérdéses népszavazás egyik kezdeményezője, Lattmann Tamás azt mondta: ha az ellenzéki pártok nem tudnak ezzel a lehetőséggel élni, akkor az tényleg bizonyítja, hogy alkalmatlanok.

2015. március 16. 09:50

Lattmann Tamás nemzetközi jogász azt mondta: nagyon figyeltek a népszavazási kérdések összeállításakor, hogy ne ütközzenek az Alkotmányba foglalt tiltott tárgyba. Persze jobb lenne, ha a népszavazási kezdeményezésben javasolt vagyonnyilatkozati szabályokat nem kellene előírni, hanem maguktól éreznék a politikusok a határt – tette hozzá.

A tüntetést szervező Vajda Zoltán szerint „kamu duma” a nemzeti konzultáció: helyette ezekről a kérdésekről kellene beszélni. Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék kormányzóképes-e, szerinte először azt kell leszögezni, hogy a jelenlegi kormányzat kormányzóképtelen. 

Arra a riporteri felvetésre, hogy szerteágazó és a választók részére esetleg bonyolult témákat érint a 19 népszavazási kérdés, Vajda azt mondta: ezeket jogilag nehéz precíz módon megfogalmazni, de a témák magától értetődőek. Az aláírásgyűjtés során majd lesz lehetőség ezek lefordítására.

Lattmann Tamás szerint ez a népszavazási kezdeményezés egy utolsó esély egyes ellenzéki politikai pártoknak arra, hogy épkézláb programot fogalmazzanak meg. Ha nem tudnak ezzel élni, az az utolsó utáni bizonyítéka annak, hogy valóban alkalmatlanok és akkor a választási versengésben a választók szemében már nem kell, hogy tényezők legyenek.

Az, hogy egy témáról népszavazást tartanak, azért fontos, hogy erről a kérdésről ne a mindenkori politikai pártok döntsenek, hanem a nép – mondta a nemzetközi jogász.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2015. március 17. 08:55
Az ellenzékről népszavazás nélkül is tudjuk, hogy alkalmatlanok, tehát feleslsges a népszavazás.
1120
2015. március 17. 00:50
No meg a partifaszlajos... Uramisten! :DDD
1120
2015. március 17. 00:48
"Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék kormányzóképes-e, szerinte először azt kell leszögezni, hogy a jelenlegi kormányzat kormányzóképtelen." Erről beszélek... Amíg "odaát" ilyen "negróvilágítós" gigakretének osztják az észt, addig OV nyugodtan aludhat.
1120
2015. március 17. 00:43
„Ez a népszavazás az ellenzéki pártok utolsó esélye” Hát baszki...akkor a helyzetetek még annál is rosszabb, mint gondoltam. Pedig annyi a magas labda, de annyi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!