Béndek: Az eszményeinket húzzuk le a sárba

2015. március 21. 09:02

Béndek Péter, a Polgári Konzervatív Párt vezetője szerint a polgárság és az önkény egymást kizáró fogalmak.

2015. március 21. 09:02

A polgárság és az önkény egymást kizáró fogalmak. Senki se áltassa magát azzal, hogy az önkény körülményei között polgári életet tud élni; senki se áltassa magát azzal, hogy a szabadságát az önkény biztosítani fogja számára; se azzal, hogy a biztonsága megváltható a szabadsága árán!” – mondta március 15-e alkalmából ünnepi beszédében Béndek Péter, a Polgári Konzervatív Párt vezetője.

Béndek szerint ma a polgárságot nem csak megalázzák, hanem el akarják vele hitetni, hogy ebben van az ereje. Szerinte a polgár nem egyenlő „az állam emlőin csüggő, felfelé kuncsorgó, lefelé taposó magyarral, akinek az önbecsülése a miniszterelnöki simogatástól és egyre zavarosabb látomásaitól hízik”. Elmondta: polgárnak lenni mentalitás kérdése.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2015. március 22. 17:06
Igaza van. Itt minálunk a pártok messze nem azt az értéket képviselik (tetteik alapján) amiről szónokolnak. A Fidesz-Kdnp nem jobboldali konzervatív párt, az Mszp/DK nem baloldali, az épp aktuális liberális párt pedig nem liberális. Mind haszonelvű akciópárt, tevékenységük a szavazók megvezetésére, a hatalom megszerzésére ezt követően abba való bebetonozódásra irányul. No és mindenek előtt a saját és rokoni baráti kör zsebeinek megtömésére. Az értelmiség szégyene, hogy erre vevő, vagy ha nem az akkor hagyja, tűri.
Strassnoff Ignác
2015. március 21. 23:18
Ilyen párt is van???? Nahát....
saddlenode
2015. március 21. 16:56
jo vicc! az olasz es nemet fasizmust is a helyi polgarsag emelte a hatalomba.
zolka50.50
2015. március 21. 15:31
Te is lehúzhatnád magad, BB.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!