A Mecsekben lehet Paks 2 atomtemetője

2015. március 13. 12:10

Aszódi Attila, a paksi bővítés kormánybiztosa szerint nincs még döntés, de a Mecsek tűnik a legjobb helynek erre a célra.

2015. március 13. 12:10

A helyiek nem nagyon örülnek a szándéknak, de Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos szerint a Mecsek lenne a legmegfelelőbb hely a paksi atomerőmű radioaktív, elhasznált fűtőanyagainak tárolására.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2015. március 14. 14:49
Valamikor az átkosban már egyszer szó volt róla, hogy az oroszok nem viszik el a kiégett fűtőelemeket. Egy rokonom akkoriban a Földtani Intézetben dolgozott, ahol - hozzáértőként ! - keresték a megfelelő helyet az elhelyezésre. Ő mondta, hogy már akkor is elvetették a mecseki ötletet, valamilyen tektonikai okból (sajnos már nem él, nem tudom megkérdezni). Úgy emlékszem valahová az Alföld déli részére javasolták, a pusztaságba.
Tintamin
2015. március 14. 13:06
Ezt a hírt minden fideszes lájkolja. Mert ennek így kell lennie.
Gregorius
2015. március 13. 14:47
A Mecsekben van egy nagy kiterjedésű, több száz méter vastagságú, erősen vízzáró un. "agyagkő" réteg, ami elvben alkalmas lenne mély tározónak. Ahogy hallottam mostanában tektonikai vizsgálatok folynak, azt próbálják meghatározni, hogy mennyire nyugodt a terület, nincsen-e valamilyen kisebb törésvonal arrafelé.
formaegy
2015. március 13. 12:42
Nem úgy volt, hogy a szerződésben az is benne van, hogy a radioaktív, elhasznált fűtőanyagokat visszaszállítják Oroszországba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!