Vona: Cigány jobbikoshoz kell költöznie a cigányozó mezőtúri Jobbik-képviselőnek

2015. február 09. 13:51

Arra kötelezte Vona Gábor a Jobbik újdonsült mezőtúri képviselőjét, hogy költözzön át három napra a párt hajdúszoboszlói elnökéhez, a cigány származású Jónás Kálmánhoz. Vona szerint Kötél vállalhatatlan kijelentéseket tett a cigányokkal kapcsolatban.

2015. február 09. 13:51

A Jobbik elnöke szerint vállalhatatlan kijelentéseket tett Kötél János, pártja vasárnap megválasztott mezőtúri képviselője, akit pártelnökként arra kötelez, hogy három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz. Vona Gábor hétfői közleménye szerint Kötél János hétvégi választási sikere ellenére a Jobbik semmilyen formában nem vállal közösséget az újdonsült képviselő évekkel ezelőtti Facebook-bejegyzéseivel és azokat a leghatározottabban elítéli.

Korábban több hírportál arról számolt be, hogy a jelölt cigányok kivégzéséről, politikusok felakasztásáról posztol. A pártelnök kiemelte: mindenkiben fontos tudatosítani, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd, legyenek azok akár cigányok, akár magyarok.

Megjegyezte: a pártnak egyetlen egy olyan törvényjavaslata sincs, nem volt és nem is lesz, amely magyar állampolgárok között különbséget tenne. „Bízom benne, hogy egy olyan tisztességes cigány tagtársunk és helyi vezetőnk mellett, mint Jónás Kálmán, ezt Kötél János is megérti, és a jövőben ennek megfelelően látja majd el azt a közfeladatot, amellyel a mezőtúri lakosok megbízták” – fogalmazott Vona Gábor.

A közlemény szerint a mezőtúri képviselő eleget tesz a felszólításnak.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. február 09. 18:50
műmájerkodás
Zoli atya
2015. február 09. 18:18
Aztán a Jónás Kálmán mit szól ehhez, Gábor? Lehet, hogy asszonyt is cserélnek három napra? :-)))
Zozzz
2015. február 09. 17:58
Na van cigány Jobbikos? :D Ezt eddig nem nagyon reklámozták! Ja hogy 20% környékén már ez (is) hoz a konyhára? Okos.
néhai Ch.Pilot
2015. február 09. 17:18
Huza-Vona Gábor csak egy kicsit megy szembe korábbi nézeteivel. Ma egy kis barátkozás a cigányokkal, holnap az egykori tartótisztekkel. Aztán jöhet az újabb holokauszt emléknap meghirdetése, zsinagóga avatás, a melegházasság támogatása, felvonulás a Pride-on szivárványszínű pávatollakkal a fenekében, részvétel a korrupcióban. Alakul a Jobbik. Egész pofás kis liberális párt lesz belőle 2018-ra :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!