Szakít a Szolidaritás és az Együtt

2015. február 16. 12:54

Nem hosszabbítja meg a politikai stratégiai együttműködési szerződéseket az Együttel a Szolidaritás, és újabb ilyen szerződéseket sem kötnek. Kónya Péter és Székely Sándor egyúttal kilépnek az Együttből.

2015. február 16. 12:54

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöksége úgy határozott, hogy az egyesület közelgő közgyűlésén olyan határozati javaslatot terjeszt a tagság elé, amelyik az utóbbi közel két évben meglévő politikai stratégiai együttműködési szerződéseket nem hosszabbítja meg, valamint ilyen jellegű újabb szerződést nem köt. Az elnökség további javaslata arra vonatkozik, hogy az együttműködést továbbra is folytatni kell a demokrácia helyreállításában érdekelt civil szervezetekkel, mozgalmakkal és pártokkal, de a szervezet önállóságát hosszú távon fent kell tartani.

Kónya Péter és Székely Sándor a mai nappal jelezte kilépési szándékát a pártból az Együtt elnöksége felé. A platformok végleges megszűnése egy homogén párt létrehozását célozza meg. Mindaz az érték, amit a Szolidaritás képviselt az Együtt–A Korszakváltók pártjában azonban túl fontos ahhoz, hogy teljesen háttérbe szoruljon – írja közleményében a Szolidaritás.

Kónya Péter a politizálást a Szolidaritás Mozgalom társadalmi elnökeként független parlamenti képviselőként, Székely Sándor a Mozgalom ügyvezető elnökeként fővárosi képviselőként folytatja tovább.

Bajnai Gordon kiválásával, a párton belüli platformok megszűnésével az Együtt életében is egy új korszak kezdődött el. A Szolidaritás elnökségének véleménye szerint az utunkat külön, de a jó viszonyt fenntartva, ügyek mentén esetlegesen együttműködve kell folytatnunk – zárul a közlemény.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. február 17. 00:39
"Szakít a Szolidaritás és az Együtt" Hasonló tragédia lehetett amikor Majka szakított Dopemannel..
Akitlosz
2015. február 16. 21:11
Az Együtt egy süllyedő hajó, nincsen politikai jövője. Bajnaival, PM-mel, Szolidaritással együtt sem volt valami erős párt, de nélkülük abszolút esélytelen. Egyetlen reményük csak az lehet, hogy az MSZP és/vagy a DK megint beviszi őket a parlamentbe. De ha van eszük, akkor többet nem tesznek ilyent.
Morgen
2015. február 16. 18:11
Jó befektetés volt, sokba került nekünk. Egyáltalán: Minek tartunk el bohócokat a cirkuszon kívül?
kuwiq
2015. február 16. 17:48
Akkor az együtt mostantól a szigetvári?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!