LMP: Az Orbán-családnak mindent szabad?

2015. február 13. 17:54

Az LMP szerint az egészséges környezethez való jog azokat is megilleti, akik az Orbán-család bármely vállalkozásának közelében élnek. Sallai R. Benedek ezt azzal összefüggésben jelentette ki, hogy úgy tudni, Orbán Győzőhöz köthető hulladékfeldolgozó létesül Gántnál, természetvédelmi területek mellett.

2015. február 13. 17:54

Az LMP reagált azokra a sajtóhírekre, melyek szerint építési és bontási hulladékot feldolgozó üzemet indít egy, a kormányfő édesapjához és testvéreihez köthető vállalkozás a Fejér megyei Gánt mellett, a Gánt-Gránás vértesalji üdülőtelep és kirándulóhely szomszédságában. 

A párt úgy tudja, a 24,5 hektáros terület közvetlenül szomszédos a Vértesi Tájvédelmi Körzettel, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park kezelésében áll. A jelentős zaj- és porszennyezéssel járó beruházás ellen a helyiek több fórumon is tiltakoztak.

Közleményükben Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt írja, pártja írásbeli kérdéssel fordult Fazekas Sándor miniszterhez, hogy kiderüljön: készítettek-e előzetes hatásvizsgálatot a beruházás engedélyezéséhez, milyen várható környezeti és egészségügyi hatásokkal számoltak, és hogyan garantálják a természeti értékek sértetlenségét, valamint az érintetteknek az egészséges környezethez való jogait.

Az LMP szerint az egészséges környezethez való alkotmányos alapjog mindenkit megillet, ezért azok számára is biztosítani kell, akik az Orbán-család valamelyik vállalkozásának hatósugarában élnek.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. február 14. 13:36
És a szőlőbányák, is.
qccqccqcc
2015. február 14. 12:33
Mucccika, mi van a vörösiszap kárusultjival?????? Jól emlékszem, hogy a Gyurcsányérdekeltségé volt a gyár, ami aztán a katasztrófát okozta?
zolka50.50
2015. február 14. 12:16
"Az LMP szerint az egészséges környezethez való alkotmányos alapjog mindenkit megillet" Akkor ne rontsátok tovább a levegőt, hülye libsibolsi.
dick52
2015. február 14. 12:05
Tevedtem! Nem csak a kommunistak beszelnek hulyeseget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!