Merkel Budapesten: lezárta a TEK az Andrássy Egyetem környékét

2015. február 02. 11:02

Lezárta a TEK az Andrássy Egyetem környékét Angela Merkel német kancellár érkezése miatt. A lezárás reggel 6 órától a szükséges ideig, de legkésőbb este 8 óráig tart. Az egyetem területére a belépés és a benn tartózkodás csak szigorú ellenőrzésekkel lehetséges.

2015. február 02. 11:02

Lezárta a Terrorelhárítási Központ (TEK) az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem környékét Angela Merkel német kancellár hétfői budapesti látogatása miatt – olvasható a TEK honlapján közzétett személy- és létesítménybiztosítási intézkedésben.

Az intézkedés értelmében reggel 6 órától a szükséges ideig, de legkésőbb este 8 óráig a Múzeum utcát a Múzeum körúttól a Múzeum utca 13. számig, a Bródy Sándor utcát a Múzeum körúttól a Szentkirályi utcáig, a Pollack Mihály teret és az Ötpacsirta utcát a Múzeum utcától a Reviczky utcáig zárták le.

Az indokolás szerint napközben az egyetemen tartózkodik Angela Merkel szövetségi kancellár; a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi nemzetközi szerződésben foglalt kötelezettségek csak a területre belépők fokozott ellenőrzésével, a belépés és a benn tartózkodás korlátozásával biztosítható. 

„Figyelemmel arra, hogy a védett objektumok biztonságának, zavartalan működésüknek, a védett személy szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása a rendőrség kiemelt feladata, a rendelkező részben foglalt intézkedés meghozatala indokolt” – tartalmazza a dokumentum. 

A hivatalos program szerint a német nyelvű Andrássy egyetemen adják át Angela Merkelnek a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét. A kancellár az egyetemen hat magyarországi felsőoktatási intézmény mintegy száz hallgatójával találkozik, rövid beszédet tart, majd válaszol a hallgatók kérdéseire.

A hivatalos programmal egy időben a MostMi társadalmi kezdeményezés Európához tartozunk címmel hirdetett tüntetést az épület elé. A szervezők az MTI-vel hétfőn azt közölték: minden jogorvoslati lehetőséggel élni fognak az ügyben és a lezárás ellenére más helyszínen megtartják a demonstrációt.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2015. február 02. 16:01
Sárosdi Lilla, a Krétakör színésze az első felszólaló. Mint mondja, örül, hogy krétakörösként "ott heverhet Lázár asztalán". Szerinte Merkel "csak egy nő az utoriter fütyik szemében. Amin azonban a jelek szerint nem is lepődik, mert azzal folytatja: a családbarát kormány a konyhába küldte a magyar nőket. 2015. február 02., hétfő, 15:50 Már 300-an lehetnek a tüntetésen Amely egyébként MostMi: Európához tartozunk.
Szúnyog
2015. február 02. 14:42
Most mi lesz velünk? Bori nem tud tárgyalni a jövőnkről.
Rike
2015. február 02. 14:23
Máté Evangyélioma 5. rész 3. Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa. http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=5&v=3&vs=3-10#v1
kitiltott
2015. február 02. 14:22
tüntessetek Gyurcsány fegyenc házában amennyien vagytok ott is elfértek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!