Kőbánya nem szeretne Moszkva parkot

2015. február 10. 14:54

A kőbányai önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag utasította el Tarlós István azon javaslatát, hogy az Óhegy parkot Moszkva parkká kereszteljék át. Nekik azonban csak véleményezési jogkörük volt, a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés hozza majd meg.

2015. február 10. 14:54

Egyhangúlag döntött a kőbányai képviselő-testület hétfőn arról, hogy nem ért egyet a X. kerületi Óhegy park Moszkva parkra történő átnevezésével. A rendkívüli ülésen tárgyalt előterjesztés szerint Tarlós István főpolgármester kérte ki a kerület véleményét, jelezve, hogy miután a II. kerületi tér elnevezését Széll Kálmánra változtatták, egy hasonló méretű, méltó közterületet keresnek, amelyet Moszkváról nevezhetnek el. A főpolgármesteri levél szerint a kőbányai Óhegy park megfelel az elvárásoknak.

Kovács Róbert, Kőbánya fideszes polgármestere ugyanakkor indítványában jelezte: az Óhegy park Kőbánya Óhegy városrészének központi parkja, s nevének megváltoztatása nem áll összhangban a közterület- és városrésznevek megállapítására vonatkozó fővárosi önkormányzati rendelettel sem. Hozzátette: az Óhegy park területe és elnevezése jelentős szerepet játszik a kerület közéletében, a park önkormányzati és egyéb rendezvények színhelye, a lakosság kedvelt szabadidőparkja, amelynek neve az óhegyi polgárok számára az identitásuk része. Ezekre tekintettel a kerület vezetője azt írta: nem javasolja a névváltoztatást.

Kovács hétfőn Facebook-oldalán is közzétette a képviselők döntését, mint írta, a testület teljes egyetértésben foglalt állást amellett, hogy tiltakoznak az Óhegy park átnevezése ellen. A közterületek elnevezése, elnevezésük megváltoztatása – a kerületi önkormányzatok véleményének kikérése mellett – az önkormányzati törvény értelmében a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe tartozik, így ebben a kérdésben is ott hoznak majd határozatot.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. február 11. 09:31
Ki lehet az a hat idióta, akinek ez az ötlet tetszik?...
Tintamin
2015. február 11. 09:29
ELŐRE A PUTYINI ÚTON!!! Az orosz fasz, jó fasz, kedves Tarlós elvtárs, tövig lehet szopni, hát hajrá!
Morgen
2015. február 10. 19:12
Washington parkot kérünk, Goodfriend szoborral!
basatu
2015. február 10. 17:37
Talán a pogárokat kéne erről is megkérdezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!