Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A magyaroknak mi köze a háborúhoz?

2015. február 27. 11:44

Kárpátalján 20 és 60 év között minden férfit behívhatnak. A helyieket nem csak a sorozás fenyegeti, a gazdasági helyzet miatt is sokan mennek külföldre, jórészt Magyarországra. A magyarok nem érzik sajátjuknak a harcot, és aggódnak gyermekeik miatt. Különösen nyugtalanítják őket azok a hírek, melyek szerint a szakadárok megalázó módon bánnak a hadifoglyokkal.

2015. február 27. 11:44

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. február 27. 22:29
"Különösen nyugtalanítják őket azok a hírek, melyek szerint a szakadárok megalázó módon bánnak a hadifoglyokkal." Mindig van kikhez képest. Más háborúkhoz képest igazán emberségesen bánnak a szakadárok a hadifoglyokkal. Azok után, amit az ukránok ott művelnek, annyi megaláztatás nem valami sok. A háborúk többségében a hadifoglyok egy részét egyszerűen megölik. Nem, nem csak az Iszlám Állam, de az angolok, amerikaiak is. Nos semmi ilyesmiről nem halottam eddig a szakadárok részéről. Nem jellemző. Bár egy olyan videót láttam, ahol egy kilőtt ukrán járműben 1 halott mellett két ukrán katona sebesültet találnak a szakadárok és finoman fogalmazva nem kimondottan sietnek elsősegélyt nyújtani a sebesülteknek. Akiknek a további sorsát nem mutatják, az eléggé a néző fantáziájára van bízva, de lövéseket azért hallani.
Akitlosz
2015. február 27. 22:23
Bezzeg Mariupolban nincsen sorozás! Ott fél az ukrán hatalom a helyi lakosságtól. Keleten nem merik felfegyverezni a lakosságot, mert tartanak tőle, hogy akkor átállnának az oroszokhoz.
Akitlosz
2015. február 27. 22:22
Azért a vs riporter csak nem tudta megállni, hogy az álláspontját ismertesse 2 helyi vélemény között. A puccsot forradalomnak nevezni meglehetősen erős. Mégis miért is kellett olyan sürgősen megpuccsolni Janukovicsot, amikor csekély egy év múlva lehetett volna békésen forradalmazni a szavazófülkékben?
3M..
2015. február 27. 13:53
Nekem ők mondták. Meglepődsz, magyarul. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!