A DK sérelmezi, hogy nem kapott alpolgármesteri széket Zuglóban

2015. február 11. 09:38

A DK szerint a választások előtti megállapodás értelmében egy-egy alpolgármesteri szék járt volna a szövetséges pártoknak Zuglóban, DK-s alpolgármester helyett azonban fideszest választott Karácsony Gergely polgármester. Karácsony szerint nem volt lehetőség DK-s alpolgármester kijelölésére.

2015. február 11. 09:38

A Demokratikus Koalíció szerint Karácsony Gergely, Zugló PM-s polgármestere magyarázattal tartozik, miután egy fideszes politikust javasolt alpolgármesternek ahelyett, hogy a választás előtt kötött megállapodás alapján a DK-nak ajánlott volna fel egy alpolgármesteri posztot. Erről a párt szóvivője beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt azt mondta, a megállapodás arról szólt, hogy ha Karácsony Gergely nyer, akkor az őt támogató pártok, vagyis az MSZP, a DK és az akkor még szövetséges Együtt-PM is egy-egy alpolgármesteri székhez jut. Hangsúlyozta, hogy az MSZP, illetve az azóta szétvált Együtt-PM-ből a PM meg is kapta a pozíciót, de a DK nem. Szomorúan veszik tudomásul, hogy Zuglóban inkább a volt polgármester, a fideszes Papcsák Ferenc korábbi helyettesét, a szintén a Fideszben politizáló Rozgonyi Zoltánt választották alpolgármesterré – közölte.

A DK szóvivője kiemelte, hogy a kerületben nem volt kényszerhelyzet, mert a „demokraták” többségben vannak az önkormányzatban. A DK a történtek után nem tart igényt az alpolgármesteri székre, de magyarázatot vár a polgármestertől – jelezte, feltéve a kérdést: mi változott azóta, hogy Karácsony Gergely választási kampányrendezvényén még Gyurcsány Ferenc DK-elnök személyes részvételét kérte?

Arra a kérdésre, hogy Hajdu László, a XV. kerület DK-s polgármestere korábban azt nyilatkozta, először fideszes versenytársát akarta felkérni alpolgármesternek, Gréczy Zsolt azt válaszolta: a két eset teljesen más, mert ott nincs többségük az önkormányzatban, így a működés fenntartása érdekében egy kényszerhelyzetben döntött erről. A zuglói képviselő-testületben egy-egy képviselője van a Civilzugló Egyesületnek, az LMP-nek és a Jobbiknak, kilenc képviselője a Fidesznek és szintén kilenc a baloldali összefogásnak.

Karácsony: Nem volt lehetőség DK-s alpolgármester megválasztására

Mivel a tavalyi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció egyetlen jelöltje sem került be a XIV. kerületi képviselőtestületbe, nem volt lehetőség DK-s alpolgármester megválasztására – közölte Karácsony Gergely polgármester (PM) az MTI-vel a DK szóvivőjének keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A városrész vezetője azt írta: az önkormányzati választás előtt a zuglói MSZP, DK, Együtt, PM és az Összefogás Zuglóért Egyesület választási megállapodást kötött, amely szerint – egyebek mellett – győzelem esetén az egyik alpolgármestert a DK javasolhatja. Sajnos azonban a „demokratikus ellenzéki pártok” nem szereztek többséget a képviselőtestületben, amelybe a DK-nak egyetlen jelöltje sem került be – folytatta a polgármester, hozzátéve: ennek megfelelően DK-s alpolgármester megválasztására nem volt lehetőség.

Közölte: ezt a DK helyi szervezete tudomásul is vette, és a választást követően soha nem jelezte az erre vonatkozó szándékát. Karácsony Gergely közleményében azt kérte az ellenzéki párt országos vezetésétől, hogy „nyilvánvalóan megalapozatlan kijelentésekkel” ne rontsa azt a jó viszonyt, ami közte és a DK helyi szervezete között kialakult.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2015. február 11. 16:36
És baszd meg? Ki a faszomat érdekel, hogy a Dekagrammpárt mi a picsát sérelmez?
GV0917
2015. február 11. 16:09
Karácsony Gergely nem közölt levele Gréczy Zsolt "gyurcsányjobbkeze" Zsoltinak: Kedves Zsolt! Annak előtte , mikor a posztokat elosztottuk, belementem, hogy a DK-nak is lehet egyszer "KARÁCSONYA"!Meg is lett, én lettem a Nagykarácsony! De arról csak abban az esetben lehetett volna szó, hogy nekik még a Kiskarácsony (alpolgi) is kell, ha csak egy fikarcnyi, vagy paraszthajszálnyi szavazatuk nem jutott odáig, hogy legalább EGY azaz EGY képviselőt küldjenek a testületbe. Na így nem lett nekik Karácsonyuk sem, mert ha engem hibáztatnak az az ő bajuk lesz!Most már elárulhatom, hogy még egy Jobbikos "külsőst" akartam bevonni, mert ebben a mai helyzetben-győzelmi jelentéseink ellenére sem vagyok biztos a dolgomban. Ezért aztán Für alle falle- biztosítsam a seggem széljobbról is!
Morgen
2015. február 11. 13:41
Az én kutyám is nagyon okos, felemeli a kábát, ha pisilnie kell. Ő már polgármester is lehetne, ugyanannyit érne, mint Karácsony, vagy egy DK-s alpolgármester.
atila68
2015. február 11. 12:08
Igazából a zuglóiakat sajnálom a legjobban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!