Várady a célról: Jó kérdés, nem tudom

2015. január 03. 09:50

A Milla szétesett, a MostMi-nek pedig „nagyon erős csapatépítés és nagyon erős vízió kell” Várady Zsolt szerint, hogy az új ellenzék alapja lehessen.

2015. január 03. 09:50

„Meglátjuk, nem tudom. (...) Ha nem megy, akkor nem megy. Ha nem működik, akkor nem működik. Nem kell minden áron elérni a dolgot” – válaszolja Várady Zsolt, amikor a Heti Válasz megkérdezi tőle, hogy pontosan mit kívánnak elérni a már most is létező rengeteg rendszerkritikus párt és mozgalom között. „Nem pártot építünk, hanem alternatívát” – mondta ugyanis a színpadon Vágó Gábor szónok, az LMP korábbi politikusa.

 
„Jó kérdés, nem tudom” – mondta Várady arra a kérdésre, hogy nagyjából mi lehet a cél szervezetileg, hova szeretne eljutni a MostMi. Várady Zsolt szerint minden azon múlik, hogy milyen a lesz a MostMi társadalmi támogatottsága. Azt mondja, a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért-csoport) szétesett, ők már nem lehetnek a civil ellenzékiség alapja, a MostMi-nek pedig „nagyon erős csapatépítés és nagyon erős vízió kell”.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
táltos
2015. január 04. 15:41
Amúgy mi ez, hogy éppen most kapott észbe ez a faszi? Most fogyott el e Telekomtól kapott lóvé?
Bolond Istók
2015. január 04. 14:34
A senki egyik őse Dosztojevszkijnél a nagyváros homályában élő lény, a csatornalakó, a hitványságnak ez a szennyes aszkétája, az elaljasodásnak ez a sötét szentje, aki eszeveszetten marja szét önmagában mindazt, ami még emberi lehet, viszont a megdühödött hitványság nála még dicsőség, a későbbiekkel ellentétben, akiknél a bemocskolódás magától értetődő konvenció, és elfogadott hétköznapi életrend, mint a reggeli fürdő és a vasalt ing. A csatornalakó a modern európai ember legfontosabb fogalmának, a realitásnak megfogalmazója. A realitás a létkorrupció által teremtett jelenségek gyűjtőfogalma, mondjuk, a realitás a moslék, amelyben élünk. A csatornalakó számára azonban ez még diadalmas fölfedezés, és kétségbeesetten vigyorog önmagán, amikor obszcén egzisztenciájával henceg és mindenkit leköp, aki olyan bárgyú, hogy ezt nem hajlandó belátni. A totális árulásra akkor még senki sem mert gondolni. A csatornalakó sem mert hinni abban, hogy a senkivé degradált ember démoni voltát olyan hamar elveszti, és nemcsak közönségessé lesz, hanem kötelezővé, sőt normálissá. Ma minden bizonnyal szégyentől égő arccal venné tudomásul, hogy a rendkívüliség pozícióját elvesztette, mert nagy látomása, a nullpontra redukált lény, általánossá lett. Nem volt elég megalázhatatlan. Nem volt elég senki. Büszke volt arra, hogy nyelvét öltögeti. Ma ilyesmi már nincs. Nincs többé botrány. Nincs önérzet. Csak hazárd van, és mindenki elfújható. A senki másik őse az agitátor. Mert az agitátor nem valamely világnézeti programot hirdet, hanem mindennemű programtól függetlenül az embert nyugtalanítja és feldúlja és izgat, jobban mondva meztelen izgalmat ébreszt, és az embert cél és értelem nélkül fellázítja. Az agitátor nem tételeket és gondolatokat közöl, hanem az embert biztonságától, sőt egyensúlyától, sőt békéjétől fosztja meg. A tétel csak ürügy. Mindegy, hogy az ember miért lázad, csak lázadjon. Az agitátor azt, amit mond, nem hiszi el, és ami még sajátságosabb, nem is azért mondja, hogy elhiggyék, de nem is hazudik, és nem vezet félre, és senkit sem akar becsapni, hanem dühöt ébreszt, és irigységet és bosszút és vérontást. Miért? Azért, amit mond, biztosan nem. A nyugtalanságért, az izgalomért, a pucér lázadásért, hogy rendetlenség legyen, és felfordulás, de aztán még az se, izgalom se, ne legyen semmi. A senki egyébként mint tömeges létmegoldási kísérlet a szociális éhségből keletkezett. A senki megvalósításának feltétele, hogy az ember szubsztanciájáról önkéntesen lemondjon. A fokozatok a következők: polgári középszerűség (tehetségbálvány, zseni), - akárki, - mindegy, hogy ki, - linkség, - szubsztanciátlanság, - senki. -Hamvas Béla-
lutra
2015. január 04. 10:22
Ennek a Váradynak eléggé héber ábrázata van...
teljesenertelmetlen
2015. január 03. 19:33
Igazán beköphette volna, hogy: Kérdezzék Jóbarátot! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!