Útdíj: Az NFM folyamatosan értékeli a tapasztalatokat

2015. január 05. 18:21

Január elseje óta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium folyamatosan figyeli, és értékeli az új útdíjrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat. A közlekedésért felelős helyettes államtitkár szerint a türelmi idő a rendszer kialakítóinak is lehetőség, hogy jól működő rendszert alakítsanak ki.

2015. január 05. 18:21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) január elseje óta folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli az új útdíjrendszerrel kapcsolatban beérkező tapasztalatokat – mondta a kormany.hu-ra feltöltött videón Becsey Zsolt, közlekedésért felelős helyettes államtitkár. Becsey Zsolt kifejtette: mint minden rendszer, így a hazai útdíjrendszer átalakításánál is előfordulhatnak ideiglenes problémák, a türelmi idő ezek kezelését szolgálja. 

A türelmi idő a rendszert használóknak és a rendszert kialakítóknak is lehetőséget biztosít arra, hogy a megyei matricák használata egyértelmű és jól működő legyen – emelte ki a helyettes államtitkár. 

Idén január elsejétől az időalapú – heti, havi, éves – matricák mellett bevezették az évi ötezer forintos áron elérhető megyei matricákat, és egyben országszerte bővült a díjköteles útszakaszok hossza. Az NFM korábban azt közölte: türelmi idő segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 forint) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya4
2015. január 05. 21:13
"""Útdíj: Az NFM folyamatosan értékeli a tapasztalatokat""" Ma 2015.01.05. van. Ismét egy jól előkészített intézkedést látunk.
rosszkutya
2015. január 05. 19:30
http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/kaosz-az-utdij-rendszerben
rosszkutya
2015. január 05. 19:28
http://444.hu/2015/01/05/tiz-dolog-amitol-kikeszito-az-uj-utdijrendszer/
liberálzöld.
2015. január 05. 19:24
Erről az útdíj és egyéb Fideszes törvénykezési próbálkozásokról egy nagyon régi vicc jut eszembe: "- Tessék mondani párttitkár elvtárs, ez a szocializmus ez Amerikai, vagy Orosz találmány? - Természetesen Orosz! - Gondoltam! Az Amerikaiak biztos, hogy először a patkányokon próbálták volna ki!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!