Totális telt ház a budapesti fürdőkben

2015. január 01. 18:26

Csütörtök délutánra hosszú sorok alakultak ki a fővárosi fürdőkben, a Széchenyi Fürdő már nem is fogad újabb vendégeket.

2015. január 01. 18:26

A nagy forgalom miatt csütörtök késő délutánra hosszú, több mint fél órás sorok alakultak ki a legnépszerűbb budapesti fürdők pénztárainál a Mandiner értesülései szerint. Többek közt megtelt a Gellért, Király és a Rudas fürdő, a Széchenyi fürdőben pedig nem is adnak már el csütörtökre több jegyet a telt ház miatt. Várhatóan vasárnapig hasonlóan nagy délutáni és esti vendégforgalomra lehet számítani ezekben a fürdőkben, ezért érdemes a reggeli vagy délelőtti órákat választani, ha valaki nagyobb eséllyel szeretné elkerülni a sorban állást és a zsúfoltságot.

A nagy forgalom egyik oka, hogy a budapesti szállodák is teljes kihasználtsággal működnek ezekben a napokban – jórészt külföldi vendégekkel vannak tele.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. január 02. 09:15
Időszerű lenne megemelni az árakat..ezek úgy jönnek ide mint az ázsiai vagy észak-afrikai országokba..mert olyan olcsóóóóó..és jókat lehet enni, közbe lenézik a "helybélieket" és csak nagyon keveseknek jut eszébe, hogy ez is Europa.. Elhihetik, hogy így van..
balbako_
2015. január 02. 08:56
2010 és 14 között szinte minden nagyobb város kapott új uszodát, fürdőt, vagy felújították azt.
trendo
2015. január 02. 08:08
"Budapest alatt annyi a termálvíz, hogy akár tízszer annyi gyógyfürdőt is elbírna, mint amennyi már kb. 100 éve működik." Nem így van. A termálvízkincs sem kifogyhatatlan. Több fürdőnél bekövetkezett már a vízhozam csökkenés, újabb kutakat kellett fúrni. A hamvába hótt kormányzati negyedre fordított "milliárdok" java része a MÁV-tól megvásárolt terület kisajátítására ment el. Végül is az állam a költségvetési zsebéből átdugta a tulajdonosi zsebbe :) A Várba való költözésen, lovarda restauráláson hány fürdőt lehetne építeni? Nem beszélve a lélegeztetőgép vásárlásokról :)))
trendo
2015. január 02. 06:07
Gusztustalan az éhezőkkel viccelődni. Nagyon jól tudjátok, hogy mások járnak a pesti fürdőkbe többezres belépőárak mellett, mint akik az ingyenkonyháknál állnak sorba. Év végén a város tele van külföldiekkel. Ide jöttek, tobzódnak a gyenge magyar forint adta lehetőségekben. Mikor lecseng az újévi csúcsforgalom, beáll majd a dolog a normál kerékvágásba. Nem véletlenül találták ki és reklámozzák a Zsigmondy kártyát. Ha mindig telt ház lenne, eszük ágában se lenne féláras kedvezményt adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!