Tarlós: Több bank adhat hitelt a hármas metró felújítására

2015. január 28. 21:40

Tarlós István szerint több bank együtt nyújthat majd hitelt a hármas metró felújításához. A Fővárosi Közgyűlés 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre ír ki közbeszerzési eljárást, hogy a leamortizált állapotú metrókat felújítsák.

2015. január 28. 21:40

A főpolgármester szerint több bank együtt nyújthat 60 milliárd forintos kölcsönt a 3-as metró szerelvényei felújításának finanszírozásához. Tarlós István erről szerda este beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: közbeszerzési eljárást írnak ki 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre a 3-as metró felújításának finanszírozására. Hangsúlyozta: az időveszteség elkerülése a fontos. 

A 3-as metró mára már „nem életveszélyes, de nagyon leamortizált állapotba került” –fogalmazott Tarlós István. Közölte, 60-65 milliárd forintra prognosztizálják a metrószerelvények felújításához szükséges forrást. Ma még senki nem tud pontos összeget mondani – jegyezte meg Tarlós István.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság hoz létre, elmondta: a kis cégnek nem lesz igazgatója, egy megbízott ügyvezetője lesz, és többletköltséget nem jelent a létrehozása. Tarlós István elmondta: folyamatban van a kormánnyal az a megbeszélés, hogy a közszolgáltatást ellátó járműveknek – „kék buszoknak” – ne kelljen útdíjat fizetniük.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2015. január 29. 01:56
Sztem inkább hitel helyett kérjék vissza azt a pénzt amit a fővárosi sport clubok tulajdonosainak tömködtek a zsebébe!( Dózsa. FTC. Mtk)! Hoppá máris meglenne a metróra fordítandó összeg!
Akitlosz
2015. január 29. 01:50
Gagyi egy ország amelyik csak hitelből képes bármit is építeni, felújítani.
Fahrenheit 451
2015. január 28. 23:46
ezzel a hitellel elszegényítik a Fővárosi Önkormányzatot, hogy a kormánytól függjön, míg az EU-támogatásokat elmutyizzák.
aetius
2015. január 28. 22:21
Tarlós Úr! Arra azért adhatna magyarázatot, hogy miért nevezte ki a fideszes közgyűlési többség a Gyurcsány embereit(a vs.hu hozta le)Fb tagnak több fontos budapesti cégnél!?(Gréczy,Szabadai,Kerék-Bárczy)Ezért volt kormányváltás 2010-ben???!Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!