MSZP: Fazekas Sándor bűncselekményt követett el Illés Zoltán szavai alapján

2015. január 30. 12:29

Az alapján, amit Illés Zoltán az ATV műsorában elmondott, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megvalósította a hivatali visszaélés bűncselekményét – jelentette ki Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese. Illés szerint Fazekas levette a kormány napirendjéről az általa írt jelentéseket.

2015. január 30. 12:29

Az MSZP szerint – Illés Zoltán volt államtitkár szavai alapján – Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hivatali visszaélést követett el, és szándékosan megakadályozta egy súlyos környezetvédelmi probléma felszámolását.

Illés Zoltán csütörtök este az ATV-ben arról beszélt, hogy – miként nem támogatta a Paks 2 beruházást államtitkárként sem –, amikor a Hortobágy melletti veszélyes hulladék ügyét Debrecen környéki civilek felvetették, az ellen is nyíltan felszólalt. Közölte: háromszor írt jelentést a kormány felé, de ezeket Fazekas Sándor levette a napirendről, így nem is tárgyalta a kabinet.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy azonnal vizsgáltassa ki az ügyet. Ha bebizonyosodik Illés Zoltán állítása, Orbán Viktornak kötelessége hivatali visszaélés miatt büntető feljelentést tenni Fazekas Sándor miniszter ellen – írta.

Az ATV ugyanezen műsorára Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője is reagált az LMP kampányával összefüggésben elhangzottak kapcsán. Pénteki közleményében azt kérdezte Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnöktől és Kubatov Gábor pártigazgatótól, hogy a Fidesz valóban finanszírozta-e az LMP kampányát. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2015. január 30. 17:01
Anyám borogass ! Ennyire hülye, még pénzért sem lehet egy ember ...
Berecskereki
2015. január 30. 13:44
Nem értem, hogy ilyen kiváló szakértő kormány mellett nem tudtuk megelőzni Ausztriát. Persze értem ám. A fránya Fidesz, az ellenzék, meg a tüntetők, népszavazók nem engedték, mert már akkor is ők kormányoztak. A kormány meg el volt foglalva a folytatásos Besenyő család történetének az írásával. Mit tegyünk, - Gyurcsány nemzetben gondolkodó nemzeti páthosszal átitatott szavaival élve - ha kurva országnak csak ennyire tellett?
Berecskereki
2015. január 30. 13:27
Vajon mit tettek a telep felszámolása érdekében a következő Környezetvédelmi és vízügyi miniszterek? Hogyan lehetséges, hogy olyan szagértő kormány, mint amilyen a második Gyurcsány kormány volt, nem tudta sikeresen felszámolni? Persányi Miklós 2006. június 9. 2007. május 6. Fodor Gábor 2007. május 6. 2008. április 30. Szabó Imre 2008. április 30. 2009. április 20.
Gregorius
2015. január 30. 13:25
Simán elképzelhető, korábban, amikor még volt önálló Környezetvédelmi Minisztérium, mindenkori vezetői gyakran kerültek ellentétbe az akkor FM-mel és az ipari tárcával az eltérő érdekek miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!