LMP: Láthatóvá vált a trafikbotrány ára

2015. január 13. 18:41

Hadházy Ákos szerint 80-100 milliárd forint kiadást kiadást jelentene, ha a trafikkárosultak petíciójának minden aláírója kártérítést kapna.

2015. január 13. 18:41

Az LMP szerint 80-100 milliárd forint kiadást jelentene az adófizetőknek, ha a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi döntése nyomán a trafikkárosultak korábban benyújtott petíciójának húszezer aláírója kártérítést kapna.

Mindenki számára láthatóvá vált „a fideszes rablógazdálkodás, a trafikbotrány ára” – írta közleményében Hadházy Ákos, az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője, miután a strasbourgi bíróság nem jogerős ítéletében kimondta: a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost attól a jogától, hogy dohánytermékeket áruljon. A döntés nem kötelezi a magyar jogalkotót a jogsértés megszüntetésére vagy jogszabály-módosításra, ám 15 ezer euró (mintegy 4,77 millió forint) kártérítés és 6000 euró (mintegy 1,9 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezi a magyar államot, ha jogerőssé válik.

Hadházy Ákos szerint a kormány nemcsak a korábbi trafikok, vegyesboltok üzemeltetőit, de egész Magyarországot büntette meg, csak azért, hogy „kegyeltjei dohánybolthoz juthassanak”. Az ítélet azoknak nyújt elégtételt, akik „a Fidesz piacrablásának” áldozatai lettek – vélekedett az LMP-s politikus.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2015. január 14. 12:17
Mivel továbbra is furdalt a kíváncsiság utánanéztem, hogyan jött ki a százmilliárd. Sehogy, hozzáírtak százmillióhoz 3 nullát. Nol.hu: "...Aki viszont nem lépett, futhat a pénze után, mert csak a jogsérelem bekövetkeztétől számított hat hónapban lehet Strasbourghoz panaszt benyújtani. Így már legfeljebb csak az a 14 ember számíthat kártérítésre, aki a trafiktörvény elfogadása után azonnal az Alkotmánybírósághoz, majd az elutasító döntést követően az emberi jogi bírósághoz fordult...Ez összességében nagyjából százmillió forintnyi költségvetési kiadást jelenthet." (14x7 = 98) Perköltség nélkül a reális össszeg 70m. Ez már nem akkora szalagcím.
pszichodoki
2015. január 14. 11:39
CONTINENTAL TOBACCO AND CO!! "LÉZERJANÓT" SZERETNÉM LÁTNI VEZETŐSZÁRON A MARKÓ FOLYOSÓJÁN,.. ÉS A MÉG A CIVL ALAPRÓL, MEG "BOLDIKA" 100 MILLÁS LAKÁSÁRÓL NEM IS EJTETTÜNK SZÓT !!UGYE KEDVES NER POLGÁRTÁSAK! / SIC!/
Tintamin
2015. január 14. 08:25
Szédület, hogy a békemenet élharcosai hogyan próbálják meg kimagyarázni, hogy a trafikmutyi nem a legnyilvánvalóbb lopások egyike ebben az országban. Hogy a narancsködön nem üt át a látványos tolvajlás, az valami hihetetlen. Nem is értem, hogy hogy lehet védeni ezeket a védhetetlen barmokat, mint Lázár-Rogán-Szíjjárt és társai.
kulalak
2015. január 14. 04:24
"antikorrupciós szakszóvivője" - hogy mik vannak :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!