Illés: Egy kormányülés durvább, mint az Egyenes Beszéd

2015. január 30. 08:18

Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár nem nem szavazta meg a paksi bővítésről szóló törvényt, hanem kilépett a teremből. Szerinte az LMP el akarta őt takarítani.

2015. január 30. 08:18

Illés Zoltán szerint a római-parti mobilgát nem véd meg semmit, máshol lenne rá szükség – hogy ott lesz, ahol, annak csak telekspekulációk miatt lehet értelme. Ezért a véleményéért Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs óbudai polgármester leostobázta a volt környezetvédelmi államtitkárt. Illés szerint viszont az emberek nem buták, megértik az érveket – ezért tiltakoztak is a mobilgát ellen.

Illés ezután sorolni kezdte, hogy még államtitkárként hogyan próbálta megakadályozni a neki nem tetsző folyamatokat. Elmesélte például, hogy a Paksról szóló név szerinti szavazás során a névsorban előtte lévő szavazásakor kilépett a teremből. „Egy gyönge nemet mondtam” – mondta Illés. Kálmán Olga erre forszírozni kezdte, hogy miért nem egy kormányülésen mondott erősebb nemet, mire Illés azt mondta, hogy egy kormányülés nagyobb stressz, mint az Egyenes Beszéd. Szerinte Orbán Viktor tízszer durvább, mint Kálmán Olga.

Szerinte számos területen nincs szakmaiság a Fideszben. Illés elmondta: nem járható út, hogy a kormány vadkapitalizmust csinál, amely szempontjából a környezetvédelem csak akadályozza az iparterjesztést.

Kálmán Olga felidézte, hogy Illés korábban megtámadta Szél Bernadettet a parlamentben, azt kérdezve: mi járt a fejében? Elmondta, hogy úgy volt, aznap reggel a külügyi államtitkár válaszol. Furcsa módon az utolsó pillanatban szóltak neki, hogy neki kell megcsinálnia: szerinte ez egy csapda volt, ha lagymatag, azt vágják a fejéhez, ha túl durva, akkor azzal. Szél Bernadett direkt Orbán ellen intézett támadást, neki pedig meg kellett védenie, ha nem akart szidást kapni a frakciótól. Illés szerint ő csak előre menekült. Szerinte az LMP-nek erős érdeke volt, hogy őt letakarítsa a pályáról. Azt is sejtetni engedte, hogy szerinte az LMP-nek alapvetően nem lett volna pénze kampányra. „Honnan a pénz?” – kérdezte Illés. 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. január 30. 15:53
Szerintem, lépjen be az LMP-be. Ott vannak olyanok akik nem az atomenergiában látják a jövőt. A PM-et azért nem ajánlottam mert ők nem az orosz atomenergiát részesítik előnyben.
Tintamin
2015. január 30. 10:56
Te köpönyegforgató senkiházi!!! Lehet, hogy most igazad van, de amikor a kis rokonlánykád írta alá az iszapkatasztrófa előtt a MAL engedélyét, akkor nem volt mit kivizsgálni?!?! Meg amikor választások előtt másfél tonna cukrot meg lisztet-olajat osztogattál cinikus (fideszes) vigyorral, az ment? Meg ülni a babérokon? Most, hogy kibasztak meg egyből megjött az eszed? Hiteled vesztetted, kedves Illés elvtárs, innen nincs vissza, menj inkább dolgozni.
tango47
2015. január 30. 10:47
Illés a tipikus esete a mocsárba ragadt embernek: addig rugkapál össze-vissza, míg végleg elsűllyed.
Szőke Ciklon
2015. január 30. 10:34
Várható volt, hogy a parlamenti létszám csökkentése miatt kihulló fideszes képviselők közül a gerinctelen, sunyi, másból megélni nem tudó alakok beállnak az ellenzékhez mocskolódni. Tudják, hogy a cionista tévébe bárki elmehet nyilatkozni, aki kellő hévvel mocskolja a kormánypártot. Ez az alak is Orbánt igazolja, hogy jól választott, amikor az ilyen ócska alakokat szorította háttérbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!