Együtt: Orbán Viktor ne tegyen újabb szívességet Putyinnak

2015. január 06. 11:48

Az Együtt arra kéri a kormányt, hogy vonják be a többi pártot is Vlagyimir Putyin tavaszi látogatásának előkészületeibe. Az MTI-nek küldött közleményükben felszólítják Orbán Viktort, hogy ne tegyen újabb szívességet az orosz államfőnek, hanem mondja fel a Paks2-szerződést.

2015. január 06. 11:48

Az Együtt azt követeli, hogy ha Vlagyimir Putyin tavasszal valóban Budapestre látogat, akkor a kormány vonja be a parlamenti pártokat Orbán Viktor kormányfő és az orosz elnök találkozójának előkészítésébe. A Népszava írt arról kedden – több, egymástól független forrásból származó értesülésre hivatkozva -, hogy márciusban Budapestre látogat Vlagyimir Putyin.

Az Együtt az MTI-hez eljuttatott közleményében arra szólította fel Orbán Viktort, hogy a találkozón ne tegyen újabb szívességeket Vlagyimir Putyinnak, hanem mondja fel a „Paks2-szerződést” és a hozzá kapcsolódó orosz államkölcsönről szóló megállapodást, mert ezek ellentétesek Magyarország érdekeivel.

Az ellenzéki párt azt is írta, attól tartanak, hogy a megbeszélésen szóba kerül majd az a korábbi, a kormány által nem cáfolt terv, amely szerint a kabinet a magyar tulajdonú gáztározó-kapacitások egy részét eladná az orosz Gazpromnak. Az Együtt közölte, ellenzi e tervet, mert az Magyarország energiabiztonságának további kiszolgáltatottságát eredményezné Oroszországnak.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. január 06. 14:06
Ezek szerint Orbán már eleget kényeztette Putyint? Lehet. Mármint Orbán szerint. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy Putyin mondja meg, hogy mikor elég. Addig pedig Viktor térdre!
várúr
2015. január 06. 13:44
Az együtt nevű szakkör eddig ordítva ellenezte a gáztározók megvásárlását. Javaslom, a kormánydöntésekbe vonják be a viceházmestört is. Gázzal fűt, bár nem tározza.
várúr
2015. január 06. 13:42
A Népszaga "információja". Egyetlen orosz lap és portál sem erősítette meg.
alex.leopardi
2015. január 06. 13:13
kaptál egy lájkot de túl előre nézel és a jövőbe látás képessége az embernek nem adatott meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!