Az MSZP szerint bővíteni kellene a gyermekétkeztetést

2015. január 29. 17:25

Bangóné Borbély Ildikó szerint az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárddal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél, és 14 milliárddal kevesebbet, mint 2013-ban.

2015. január 29. 17:25

Az MSZP szerint óriási szükség van a gyermekétkeztetés kibővítésére. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön közölte: az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárd forinttal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél. Bangóné Borbély Ildikó MTI-hez eljuttatott közleményében a gyermekétkeztetés kibővítését azzal is indokolta, mert szerinte a korrupt Orbán-kormány „jó úton” jár afelé, hogy az évekkel ezelőtti egyharmadról kétharmadra növelje a szegénységet Magyarországon. Az MSZP-s politikus emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány szociális államtitkára, Czibere Károly szerint jelentősen csökkent a szegénység Magyarországon, míg Novák Katalin családügyi államtitkár szerint jelenleg a gyermekek harmada étkezik ingyen, és ezt kétharmadra tervezik növelni. 

Bangóné Borbély Ildikó azt írta, a valóságban az Orbán-kormány csak tavaly 22,6 milliárddal költött kevesebbet gyermekétkeztetésre a tervezettnél, és 14 milliárddal kevesebbet, mint 2013-ban. Közölte, az MSZP a szegénységi kutatásokat készítő szociális szakemberekkel ért egyet, akik pártállástól függetlenül egybehangzóan állítják, hogy Magyarországon a szegénység mértéke és mélysége egyaránt brutálisan nőtt az elmúlt években.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán közölte: a gyermekétkeztetésre fordított összeg 2010 és 2014 között 24 milliárd forinttal nőtt. Jelenleg a gyermekek harmada étkezik ingyen, ezt kétharmadra tervezik növelni.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára múlt héten szerdán azt mondta, a kormány munkájának eredményeként - a Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint – 2013-ról 2014-re mintegy negyedmillióval csökkent a szegénységnek kitettek száma.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szaki
2015. január 30. 09:05
Valamelyik nap azt olvastam ,hogy nálunk van európában a legtöbb (bár én ezt sem hiszem el) túlsúlyos ember ,no biztos az éhségtől. Ellentétben a atv-n azt mondta valamelyik ballib majom hogy magyarországon négymillió ember éhezik. Magyarul az ország 40%-a. Aki ezeket komolyan veszi az menjen el egy elmeorvoshoz.
tobzoska
2015. január 30. 08:20
Éhező emberek? Hja, kérem, akinek semmilye sincs, az annyit is érdemel.
Tábor Radosti
2015. január 30. 07:34
...és kellene venni néhány lélegeztetőgépet.
sersem4
2015. január 29. 20:15
A pilisi postas mar megkezdte az Mszp-s programot,a gyermekehezes felszamolasat. Igert a ciganyoknak fejenkent tiz kilo krumplit,szavazatonkent. Igaz,nem adta oda,de az elso lepest megtette. Majd 2068-ban,amikor a mai kolkok nyugdijaskoruak lesznek,akkor iger 19 ezret,hogy ne ehezzenek az unokaik. Vagy ukunokaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!