A Magyar Iszlám Közösség visszautasítja a vádakat

2015. január 19. 16:02

Visszautasította közleményében a Magyar Iszlám Közösség az őt ért vádakat azzal kapcsolatban, hogy egy szociális szolgáltató cégtől követelt volna milliókat egyházi céljainak finanszírozására. A Közösség szociális ellátórendszere részeként működő idősgondozó volt tulajdonosa feljelentést tett, a rendőrség megkezdte a nyomozást az ügyben.

2015. január 19. 16:02

A Magyar Iszlám Közösség visszautasítja a Hír TV Célpont műsorában elhangzottakat, miszerint vezetésük milliókat követelt az egyházi finanszírozásért cserébe egy szociális szolgáltató cégtől.

Hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Iszlám Közösség azt írta: soha nem vettek részt törvénytelenségben, s soha nem támogattak szélsőséges eszméket. Úgy gondolják, hogy nem véletlen ez az időzítés, hiszen az általuk is „mélyen elítélt párizsi merényletek után felfokozódott iszlamofób hangulatot használták ki”. „Kiállunk vallásunk mellett, s minden törvénytelenséget elutasítunk, istenszolgálatunkban is Magyarországot és a rászorulókat szolgáljuk”– fogalmazott a közösség. Hozzátették: a héten sajtótájékoztatót tartanak a részletekről.

Az MNO vasárnapi cikkében kifejtette: a Magyar Iszlám Közösség komoly szociális ellátórendszert épített ki az elmúlt években. A Gondoskodó Központ palettáján idősotthonok, anyaotthon, fogyatékosellátás és oktatás is szerepel. A szeretetszolgálat két legfontosabb intézménye a Kelet-magyarországi Szociális Szolgáltató Központ és a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ.

A Hír TV Célpont című műsorának birtokába került egy hangfelvétel, amelyen állítólag Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője és a szolgáltató volt tulajdonosa egyezkedik a pénzről.

Az idősgondozó volt tulajdonosa feljelentést tett bűnszervezetben elkövetett csalás, zsarolás és befolyással üzérkedés miatt. Az ügyben már nyomoz a rendőrség – írta a honlap, de mint megjegyezték: a rendőrség nem közölt részleteket és Bolek Zoltán sem. Hozzátették: a szeretetszolgálatnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódik, miután a Magyar Államkincstár tavaly felfüggesztette az ellátottak után járó normatíva kifizetését; a „hivatal szerint csaltak az elszámolással”.

A Hír TV vasárnap esti híradójában Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azt mondta, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. január 20. 09:03
Eleg nehez elhinni. Az iszlam kifejezetten tiltja hogy pl a halallal uzleteljenek, temetesert penzt kerjenek ilyesmi... Hogy ha fanatikusak lonek, azt sokkal elobb tudom elhinni, mint valami ehhez hasonlo historiat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!