Orbán: A drogmaffia visszaszorításához kell a drogteszt

2014. december 12. 08:49

A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja a drogmaffiától Magyarországot. Aki viszont drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani ebben a harcban, ezért kell a drogteszt, hogy tudjuk, ki hol áll – fejtette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A kormányfő beszélt az útdíjrendszer átalakításáról is: szerinte ennek az előnyeit a Magyarországon élők élvezik majd.

2014. december 12. 08:49

 

A drogmaffia kiszorításának szándékával indokolta a drogteszt bevezetéséről szóló felvetést Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában. A kormányfő a hazai drogmaffia növekedéséről beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában és aggodalmát fejezte ki az új szintetikus drogok megjelenése miatt. A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja a drogmaffiától Magyarországot – jelentette ki.

Orbán Viktor azzal magyarázta a politikusokra, újságírókra, közbizalmi állást betöltőkre kiterjesztendő drogtesztet, hogy aki drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben, „tisztázni kell, ki hol áll”. Mindeközben a szülőknek segítséget kell adni, hogy gyermekeik ne váljanak áldozattá – fogalmazott, megjegyezve: lehetővé kell tenni, hogy szülői kérésre minden iskolában elvégezhető legyen a teszt.

A miniszterelnök beszélt az útdíjrendszer átalakításáról is. Azt mondta, ennek az előnyeit a Magyarországon élők élvezik, a megyei matricarendszer pedig összességében jobb lesz a jelenleginél. kiemelte, hogy az autópályák használói az évi 41 ezer forint helyett 5 ezer forintért válthatnak matricát, míg az országon átutazók ebből kimaradnak.

Az M0-sra és az autópályák fővárosi bevezető szakaszaira utalva megjegyezte: nem az agglomerációt adóztatják, hanem egy megyei matricarendszert vezetnek be, ami összességében a magyar embereknek jobb, mint a mostani. A miniszterelnök jelezte: igazat ad Bús Balázs óbudai polgármesternek, aki városi hídnak tartja a Megyeri hidat. Szavai szerint lehet azt a szakaszt másként kezelni, de erről majd a szerdai kormányülésen egyeztetnek.

A Déli Áramlat meghiúsulása kapcsán a kormányfő elárulta: az a személyes stratégiája, hogy minden szomszédos országból érkezzen csővezeték Magyarországra. Orbán felidézte, hogy volt már az ukrán válság miatt gázkrízis Közép-Európában, s ezzel szemben védekezni kell, ezért elementáris nemzeti érdeknek nevezte, hogy gáz Ukrajnát kikerülve is érkezzen Magyarországra.

Kifejtette, hogy január 1-jén üzembe lép a szlovák-magyar gázvezeték, ami az első lehetőség, de a cső mérete miatt csak részleges megoldás, délről, Szerbia felől is szükség van ellátásra. A szomszédos országokkal való összeköttetésekre utalva a miniszterelnök kijelentette: lassan eljutunk oda, hogy Magyarország polgárai, családjai, háztartásai energiabiztonságban vannak.

A paksi bővítésről a kormányfő azt mondta: néhány nappal a magyarországi szerződés megkötése előtt az oroszok a finnekkel is szerződtek egy ugyanilyen technológiájú erőműre. A finn átláthatósági szabályokat fogjuk követni itthon is – szögezte le. Az oroszok esetleges kilépését firtató kérdésre azt felelte: minden szerződés felbontható, de vannak következmények, amelyeket a megkötött szerződések jól körülhatárolnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének amerikai beutazási tilalmával összefüggő feljelentésről Orbán Viktor azt mondta: megkezdődik egy jogi eljárás, aminek meg kell várni a végét. Minden lehetőség adott, hogy az ország teljes nyilvánossága előtt, fair bírói eljárásban az amerikaiak bemutathassák a bizonyítékaikat és a NAV elnöke megadja a maga válaszát – hangoztatta Orbán Viktor, hozzátéve: „ebből a ravaszkodós, sompolygós időszakból végre átlépünk a tiszta, világos, egyenes beszéd korszakába. Aki állít, bizonyít, aki vádolnak, védekezik”.

A kormányzat és a Fidesz népszerűségvesztését mutató felmérésekre reagálva a pártelnök-miniszterelnök azt mondta: a kormány minden fontos dologgal törődik, egy dologgal nem, a saját népszerűségével és ezt a minisztereknek is világossá tette. Azt kérte tőlük: végezzék el a munkát, legyenek eredményesek, a népszerűséget pedig bízzák rá, a három év múlva esedékes következő választási kampányban ugyanis az elvégzett munka alapján adnak bizalmat a választók – közölte.

Összesen 450 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. december 12. 19:53
Kérdezze az elvtársait, hogy hol veszik az anyagot! Nem megy ez a kommunikáció, nem tudjátok eladni a .... Izzadtságszagú erőlködés. Fiataloknak megelőző programokat, felvilágosítást tartsatok, ne stigmatizáljátok őket! Hamarosan szavazni fognak. Ők is.
Jancsipapa
2014. december 12. 19:33
Csakis a termesztő -előállító-csempész -terjesztő vonal visszaszorításával lehet(ne)eredményt elérni. Úgyhogy ez nekem nagyon nyakatekert magyarázkodás . A háttérben komoly anyagi érdekeket sejtek .Volt már ilyenre példa a szabadságharc során és akkor is "megindokolták" a dolgokat .
tango47
2014. december 12. 17:46
Hány éve próbálkoznak a világ legdemokratikusabb országában visszaszorítani a drog-maffiát? És íme: ott már legalább úgy megoldották, mint a faji kérdést!
realista
2014. december 12. 17:17
Viktor, itt te, Rogán, Kósa és Lázár vagytok a legnagyobb drog. Folyamatosan kábítjátok az embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!