Izsáki rendőri erőszak: életfogytiglan az elsőrendű vádlottnak

2014. december 17. 09:35

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék az izsáki rendőri erőszak elsőrendű vádlottját, Bodor Viktor. A másodrendű vádlott, Bimbó Csongor 25 év fegházbüntetést kapott. A két rendőr 2013. április 8-én az izsáki rendőrőrsön halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú izsáki férfit.

2014. december 17. 09:35

Bodor Viktor elsőrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a másodrendű Bimbó Csongor vádlottat 25 év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében, mert a két rendőr 2013. április 8-én az izsáki rendőrőrsön halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú izsáki férfit, Bara Józsefet.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség eredetileg halált okozó testi sértés bűntettével vádolta a két rendőrt, azonban az ítéletet már társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt mondta ki Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró. Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 25 év letöltése után bocsájtható feltételes szabadlábra, míg a másodrendű vádlott fegyházbüntetése kétharmadának letöltése után kerülhet feltételes szabadlábra.

A per harmadrendű vádlottját – a bűncselekmény elkövetése óta leszerelt rendőrt – társtettesként elkövetett jogellenes fogva tartás bűntette és egyéb bűncselekmények miatt a törvényszék 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A negyedrendű vádlottat – egy izsáki rendőrnőt – bűnsegédként elkövetett kényszervallatás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az elsőfokú ítélet indoklása több órán keresztül tart.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kalász János
2014. december 17. 16:07
Rendörök Figyelem! A Holland és Brit rendörség szeretettel várja a külföldieket a rendörség kötelékébe.Mondván:ök jobban értenek a külföldi bünözök nyelvén! Itt a remek alkalom tehát, tisztelt kollégák!Ha ezekben az országokban véletlen meghal egy bünözö mert a rendör lelövi, a rendört még azon a héten ártatlannak nyilvánítja az ügyészség! úgymint most Amerikában.senior és társai: Titeket meg majd megvéd a bünözöktöl a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség biztonsági öre.
vigyor
2014. december 17. 13:05
A döntés helyes, de azért azt szeretném tudni, hogy utólag kiderült-e, hogy tényleg az áldozat volt-e a tettes?
heep
2014. december 17. 12:51
Helyes. Kezdetnek nem rossz. Most jöhetnének végre a 2006 őszi rendőrök is. Élen a Görénnyel.
Pinter68
2014. december 17. 12:12
Az egy nagyon durva sztori volt. Azt kapták, amit megérdemeltek. Egyben ráirányítja a figyelmet, hogy valószínűleg hiányosságok lehetnek a rendőrségen a személyi állomány kiválogatása során és a kiképzésben is. Azokat, akik ilyen brutalitásra képesek, már a jelentkezéskor vagy a kiképzés során ki kellene tudni szűrni és eltanácsolni őket a pályától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!