NFM: Ingyenesek maradnak az autópályák Budapesten belül

2014. december 15. 17:09

Az érintett budapesti kerületek vezetői továbbra sem szeretnék, hogy fizetős legyen az M0-ás. A főváros belterületén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint ingyenesek maradnak az autópálya-szakaszok.

2014. december 15. 17:09

Budapest belterületén ingyenesek maradnak az autópályák – tudatta a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, miután tizenkilenc önkormányzat képviselőit tájékoztatta az útdíjfizetés kiterjesztéséről.

 
A szaktárca szerint nem kell attól tartani, hogy az átmenő forgalom megnő Budapesten, a főváros környéki településeken és a vidéki nagyvárosokban azzal, hogy az elkerülő utak egy részéért a jövőben fizetni kell. Az érintett budapesti kerületi polgármesterek továbbra is elutasítják az M0-s körgyűrű és az autópályák fővárosi bevezető szakaszainak fizetőssé tételét.
 
Az évi ötezer forintos megyei matricák bevezetését jónak tartják. A Hír Televízió információi szerint puhul a javaslat, nemcsak a Megyeri híd maradhat ingyenes, hanem a hídtól egészen az M3-as autópálya-csomópontig kiterjesztenék a díjmentes szakaszt.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radír
2014. december 15. 20:22
Én nem értem ezt az őrjöngést.Ugyanis ha igaz,hogy évi ötezer forint fejében Pest megyében az összes gyorsforgalmi utat lehet használni,az nagyon sok, a fővárosba ingázó autós számára nagyon jó hír.Eddig az autópályákat sokan nem használták mert a díjtételezés nagyon igazságtalan volt.Aki harminc kilométert koptatta az aszfaltot az ugyanannyit fizetett,mint aki háromszázat.Most viszont csekély összegért egész évben korlátlanul korlátlanul igénybe vehetik azokat a budapesti ingázáshoz.
kjkj945
2014. december 15. 20:21
És adugódíj? Azt az éji vakarja.
gebasz
2014. december 15. 18:31
Pár kivétellel az összes gyökér megszavazta, hogy az autópálya költségüket is mi fizessük... Csalódtam már az mszp-ben, a fideszben, mostanság a jobbikban, úgy tűnik az lmp sem különb. error b@ssza meg...
rosszkutya
2014. december 15. 18:23
Ez aztán a NER-vívmány! :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!