Ingyen megkapják a Microsoft Office-t a diákok

2014. december 04. 11:45

A Tisztaszoftver program keretében 1,3 millió közoktatásban résztvevő tanuló, januártól pedig a tanárok is jogtisztán telepíthetik gépeikre a Microsoft Office szoftvert.

2014. december 04. 11:45

A közoktatásban résztvevő diákok december 4-től otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Kara Ákos elmondta: a szoftver használata a magyar általános- és középiskolákban a Tisztaszoftver program keretében eddig is ingyenes volt.

A digitális alapcsomag kiterjesztésével mintegy 1,3 millió tanuló, január elsejétől pedig a tanárok is öt otthoni számítógépre, valamint további öt okoskészülékre jogtisztán és ingyenesen telepíthetik a Microsoft-szoftvert.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2014. december 04. 13:56
ingyenes = közpénzből finanszírozott És csakugyan érthetetlen, hogy minek. Millió ingyenes alternatíva van. Microsoft mutyi.
kuwiq
2014. december 04. 12:00
Mi ez a korrupció, amibe bevonják a teljes magyar oktatási rendszert az amerikaiak??? Hát mit képzelnek ezek?
egysegelem
2014. december 04. 11:58
Ma mar tobb ingyenes a diakok igenyeit messzemenoen kielegito irodai programcsomag is letezik, egyszeru doksi megirasahoz, nyomtatasahoz pl. egy beadando dolgozat meg a google docs is eleg.
na még ez is
2014. december 04. 11:55
Ez jó kezdeményezés (nagyon nem értettem miért szüntették meg anno), de úgy lenne az igazi, ha a felsőoktatásban tanulókra is kiterjesztenék, mert ott még nagyobb lenne a jelentősége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!