DK: Szappanopera nélkül menesszék Töröcskeit!

2014. december 10. 09:42

Molnár Csaba szerint Töröcskei az a bankár, aki úgy felel a magyar államadósságért, hogy a közben szabálytalanul működtetett, tőkehiányos bankját bezáratta az MNB.

2014. december 10. 09:42

A DK továbbra is arra szólítja fel a kormányt, hogy menessze Töröcskei Istvánt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éléről, „ha lehetséges, bürokratikus szappanopera nélkül”. Ezt Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke közölte szerdán az MTI-vel, felidézve: az ÁKK vezérigazgatója hétfőn eljuttatta lemondását a Nemzetgazdasági Minisztériumba, és a tárca dönt, elfogadja-e a lemondást. „Töröcskei az a bankár, aki úgy felel a magyar államadósságért, hogy a közben szabálytalanul működtetett, tőkehiányos bankját bezáratta az MNB” – jellemezte Töröcskei Istvánt közleményében a DK politikusa.

Töröcskei István a többségi tulajdonosa a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nek, amelynek tevékenységi engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), és elrendelte végelszámolását. Az MNB közleménye szerint a hitelintézet működése nem felelt meg a jogszabályi rendelkezéseknek, további működése veszélyeztette volna az ügyfelek érdekeit, illetve a hitelintézet kötelezettségeinek teljesítését. A bank 49 százalékos tulajdonosa a magyar állam. 

Ami a többségi tulajdonos, Töröcskei István szerepét illeti, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatójaként biztosította az államadósság-kezelés zavartalanságát, olajozott működését az utóbbi néhány hónapban, évben is, ezért a két kérdés egymástól elválasztva kezelendő. Ezzel együtt Töröcskei István lemondását eljuttatta a minisztériumba, s ennek a kérdésnek a rendezése, a döntés ezzel kapcsolatban meg fog születni a következő napokban” – közölte Orbán Gábor, a szaktárca adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a kormany.hu-n hétfőn közzétett videonyilatkozatában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. december 10. 22:03
Szappanopera nélkül..... Ezt értelmezné valaki? Az egész DK egy szitkom.
liberálzöld.
2014. december 10. 16:20
Nem lehetne inkább némi börtön, akár szappanoperával is? Merthogy kijárhatna érte néhány év!
kjkj945
2014. december 10. 14:12
Dinka böszme mikor lesz menesztve?
paraklétosz
2014. december 10. 11:12
Időnként megszólalnak, de minek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!