Az érintett települések elutasítják a fizetős M0-st

2014. december 18. 14:54

Közös állásfoglalásban utasítják el a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületei a kormány azon tervét, hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0 egyes szakaszai fizetőssé váljanak.

2014. december 18. 14:54

Előzetes hatástanulmány, valamint szakmai és társadalmi egyeztetés hiányában a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületeinek képviselői elutasítják a kormány azon tervét, hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0 egyes szakaszai fizetőssé váljanak.

A közös állásfoglalás azután született – tájékoztatta a gyáli önkormányzat az MTI-t –, hogy csütörtökre Pápai Mihály (Fidesz-KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás elnöke meghívására a megyei autópályamatrica-rendszer bevezetésével érintett egyes Pest megyei települések, valamint Budapest érintett kerületeinek képviselői egyeztetést tartottak Gyálon.

A szakmai fórumon megfogalmazták azt is, hogy a jövőben minden hasonló, agglomerációt érintő fontos döntés meghozatala előtt előzetes egyeztetésre van szükség.

Az eseményen részt vett Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szabó István (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő is – tájékoztatottak.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bertrand
2014. december 18. 23:08
Az autóutak fizetőssé tétele eleve abszurd, ez még arra sem méltó ötlet, hogy vitatkozni lehessen róla... A megyei matrica megfontolandó, bár bonyolultabbá teszi a rendszert. Egyszerűbb lett volna az éves matricát olcsóbbá tenni. Mindenhol ezt csinálják (Ausztria, Svájc), csakhogy ezt vezetőink nem képesek belátni, hogy ha valami olcsóbb abból többet is vesznek majd. Lehet nem tanultak közgazdaságtant?
bunko_jobbos
2014. december 18. 17:57
Most azon imádkozom, nehogy elhalasszák. Egyrészt olcsóbban mehetek majd haza a szülővárosomba, de a fő királyság az lesz, hogy megszűnnek a lakóhelyem határában a torlódások, mert mindenki időben felmegy majd az autópályára. Kíváncsi vagyok, hogy így lesz-e, de 80-20 arányban arra fogadnék, hogy igen. Mondjuk nem kell sokat várnom, hogy megtudjam.
bagoj
2014. december 18. 16:15
"Közös állásfoglalásban utasítják el a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületei,hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0 egyes szakaszai karbantartását,gondozását ,egyáltalán felügyeletét átvállalják.
komondor
2014. december 18. 15:55
Az egy állat amelyik kitalálta ezt az agyament ötletet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!