Szakszervezet: Áder ne írja alá a törvényt a vasárnapi zárva tartásról!

2014. december 18. 13:37

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) korábbi álláspontjával ellentétben nem támogatja a vasárnapi pihenőnap bevezetését, mert az a stabil munkahelyek ellen hat. A szakszervezet levélben fordult a köztársasági elnökhöz, hogy ne írja alá az erről szóló törvényt. Több mint 10 ezer dolgozó vállalta aláírásával véleményét.

2014. december 18. 13:37

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz, hogy ne írja alá a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt.

A levélben a szakszervezet azt írja: kezdetben támogatták a vasárnapi pihenőnap bevezetését, de végül olyan törvényjavaslatot fogadott el a parlament, amely a foglalkoztatás bővítése, a stabil munkahelyek ellen hat. A KASZ szerint a jelenlegi gazdasági körülmények között az üzletek nyitva tartásáról szóló szabályozás rossz irányba ment. A szakszervezet nehezményezi, hogy a törvényalkotók nincsenek tekintettel a kereskedelmi dolgozók leterheltségére, a fokozódó stresszre és a folyamatos törvénysértésekre.

A KASZ kezdeményezésére aláírásgyűjtés kezdődött a nagyobb élelmiszerláncoknál. Több mint 10 ezer dolgozó írta alá azt az ívet, amelyben nevüket és személyes adataikat felvállalva kiállnak a vasárnapi nyitva tartás mellett. Ezeket elküldték Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is.

 
A szakszervezet arra kéri a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt. Az utolsó esélyt Ön jelenti számukra, akinek lehetősége van megálljt parancsolni ennek a vad ámokfutásnak – idézi a szakszervezet levelét a Hír24.
 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bertrand
2014. december 18. 23:19
Teljesen egyetértek a vasárnapi zárvatartással. Érdekes módon Bajorországban senki se m ugat, hogy miért nincsenek zárva a boltok vasárnap.. Bár másban is őket másolnánk..
komondor
2014. december 18. 17:30
Hiába! Áder=Schmitt:-( Aláírógép! http://m.cdn.blog.hu/ka/kard/image/schmitt/schmitt_pal-karikatura.jpg
Lion
2014. december 18. 17:12
Kicsit későn ébredt a KASZ. Rájöttek, hogy tényleg tömeges leépítések és/vagy fizucsökkenések lesznek a tilalmak miatt. Áder simán aláírja, ezt kérni ma már naivitás.
Akitlosz
2014. december 18. 16:27
Méghogy a dolgozók érdekében záratják be a szemét keresztény vallási fanatikusok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!