Tüntetés lesz a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen

2014. november 25. 09:18

Kedd este hat órára tüntetést szervez a 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport a József nádor térre a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen. Az esemény oldalán azt írják: egyébként sem adnánk, de még azt sem tudjuk, mire kell.

2014. november 25. 09:18

Múlt héten nyújtotta be a kormány törvényjavaslatát, miszerint megszűnnek azok a magánnyugdíjpénztárak, ahol a tagok legalább hetven százaléka nem fizeti a tagdíjat. Varga Mihály a javaslatot azzal indokolta: akik rendesen fizetik a tagdíjat, „arra számítanak, hogy a magánnyugdíjpénztártól majd járadékuk lesz, de nem lesz, mert a többi tag nem fizeti a tagdíjat és így ez egy álnyugdíjpénztár, mert a tagdíjakból csak a saját működését finanszírozza, azaz feléli a tagdíjat”.

A 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért elnevezésű Facebook-csoport kedd estére tüntetést szervez az intézkedés ellen. Az esemény Facebook-oldalán azt írják: „Egyébként sem adnánk, de még azt sem tudjuk, mire kell. Nem adunk több »védelmi pénzt«, legyen elég a 3 ezer milliárd lenyúlása!

A szervezők szerint nem csak a pénz miatt kell tiltakozni, hanem a jogokért, a tulajdon biztonságáért és az önrendelkezésért való kiállás is fontos. A demonstráció este hatkor kezdődik a József nádor téren, ahonnan a résztvevők a Kossuth térre vonulnak.

A civilként meghirdetett tüntetés szervezői közül sokan az Együtt tagszervezeteként működő Szolidaritástól jönnek – írja az Index. Vajda Zoltán szervező az Indexnek azt mondta: ott lesz a Szolidaritás este, de nem visznek semmilyen pártra utaló zászlót vagy transzparenst.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2014. november 25. 14:29
A heti 5 órára vagy kevesebbre bejelentett dolgozó ma ne menjen tüntetni, mert neki alapból nem lesz nyugdíja :(
TAVIROZSA
2014. november 25. 14:23
Ha nem hoz a Jézuska semmit karácsonyra, akkor is lesz tünti ? Kezdik devalválni a tüntetéseket. Bocsi választani voltatok az idén, kedves tüntetők ?
Csigorin
2014. november 25. 13:32
Nem lehetne, hogy egyszer majd csak akkor tuntetnenek valami ellen, ha az mar idoszeru lesz, es nem csak egy idokozben visszavont/atirt otlet?
Eltünt
2014. november 25. 11:28
Gyf mint kiagyaló kormánya idején meghökkentő újítással állt elő ,hogy a befizetett összegeket mindenki nevéről leveszik ,bedobják egy kalapba felviszik a tőzsdére mert a szoci pénztár vezetőket jól ismerik ezzel nagyobb lesz a megtakarítások összege.Nos kiderült a megtakarításokkal valakik megakartak lógni ,bottal üthették volna lába nyomukat .Csakhogy az akkori ellenzék akadályozta meg a rendkívüli gondolat kivitelezését .Szóval jó ha vissza emlékszünk valójában kik is a baloldali jóakarók,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!