Megalakult a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata

2014. november 06. 17:17

Megalakult csütörtökön a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata. Elnöknek Juhász Tibor választották.

2014. november 06. 17:17

Megalakult a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata, a szervezet közgyűlése csütörtökön tartotta alakuló ülését. A 15 tagú közgyűlés Juhász Tibor volt hivatalvezetőt választotta meg az országos önkormányzat elnökének - közölte Kreszta Traján korábbi elnök az MTI-vel.

Elmondta, hogy a testületben az Összefogás a Magyarországi Románokért Egyesület hét, a Méhkeréki Románok Egyesülete hat, a Budapesti Román Egyesület két mandátumot szerzett.
 
Juhász Tibor 8-7 arányban lett az önkormányzat elnöke. A többséget úgy sikerült megszerezni, hogy az Összefogás a Magyarországi Románokért Egyesülettel szavazott a Méhkeréki Románok Egyesületének egyik tagja - mondta el Kreszta Traján román nemzetiségi szószóló, aki csütörtöki nappal lemondott önkormányzati mandátumáról.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 06. 18:37
Na végre!
cutcopy
2014. november 06. 18:03
"Juhász Tibor volt hivatalvezetőt választotta meg az országos önkormányzat elnökének" Sok román lehet az országban..
-d(-_-)b-
2014. november 06. 17:34
Ebben a nácista diktatúrában ilyenek is lehetnek? Akkor mi folyhat olyan demokráciákban, mint az EU-tag Szlovékia és Roménia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!