Keleti Partnerség: külön programét lobbizna Grúziának Szijjártó

2014. november 07. 16:20

Kimondottan Grúziára szabott programot szeretne kijárni Szijjártó Péter Grúziának a keleti partnerségi programon belül – jelentette be a külügyminiszter Tbilisziben tett látogatásán. Magyarország azt is támogatja, hogy a következő uniós keleti partnerségi csúcstalálkozón teljes vízummentességről szóló megállapodás szülessen Grúziával.

2014. november 07. 16:20

Magyarország azt fogja javasolni az Európai Uniónak, hogy kimondottan Grúziára szabott, úgynevezett országspecifikus programot dolgozzon ki a keleti partnerségi programon belül, amely eddig nem volt túl hatékony a kaukázusi ország számára – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tbilisziben pénteken folytatott tárgyalásait követően.

A tárcavezető az MTI-nek telefonon nyilatkozva hangsúlyozta: azért látogatott Grúziába, hogy világossá tegye, mind az Európai Uniónak, mind Magyarországnak elemi érdeke a stabilitás a Kaukázus térségében. Szavai szerint ezt az EU és Magyarország úgy tudja elérni, ha fenntartja az unióhoz csatlakozás távlatát a térség országai számára.

Szíjjártó Péter azt is elmondta: Magyarország az idén ratifikálni fogja Grúziának az Európai Unióval június 27-én kötött társulási szerződését, és azt is támogatja, hogy a következő uniós keleti partnerségi csúcstalálkozón teljes vízummentességről szóló megállapodás szülessen Grúziával.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. november 08. 09:39
Ha elfog a hús, eszünk tejbegrúzt!
potyka
2014. november 08. 08:18
Egy ágyban az ellenséggel. :DDDDDD Mit szól ehhez putyin?
VakzKommondor
2014. november 07. 19:27
peti? tisztában vagy vele egyáltalán, hogy apa mit csináltat veled?
mr. dzsidzsato
2014. november 07. 18:48
Grúzia GDP: 16,13 milliárd USD Magyarország GDP: 130 milliárd USD Ausztria GDP: 415,7 milliárd USD egyik a szomszédban van párszáz kilóméterre, egyazon gazdasági tömörülésben, a másik pedig háát... lol bazdmeg szakadok a röhögéstől, ennyi idióta kretént egyrakáson. a narancsbolsi banda meg tátott szájjal tapsikol hozzá... zseniális!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!