Karácsony korrigálni fogja a zuglói fizetéseket

2014. november 23. 09:31

Zugló új PM-es polgármestere azt ígéri, korrigálni fogja a zuglói képviselői tiszteletdíjakat. A szabályok megváltoztatásával jóval magasabb fizetést visznek haza a képviselők, mint eddig, Karácsony Gergely szerint azért, hogy ezáltal is csökkenjen a korrupció.

2014. november 23. 09:31

„Zuglóban hoztunk egy döntést, amit egyébként korrigálnunk kell, mert valóban vannak kiugró fizetések” — mondta Karácsony Gergely a Hír TV-nek azután, hogy a sajtóban megjelent, van olyan zuglói szocialista képviselő, akinek félmillió forint fölötti tiszteletdíjat szavazott meg a baloldali többségű zuglói képviselő-testület.

Hogy pontosan ki mennyit kereshet, azt Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője írta meg nemrég: „A szabályok ügyes megváltoztatásával megdöbbentő tiszteletdíj végösszegek jöttek ki. Az MSZP-s képviselők többsége havi 463.800 Ft-ot, a Fideszesek 309 ezer és 270e Ft közötti bruttót szavaztak meg maguknak.”

A megemelt képviselői fizetéseket Zugló új PM-es polgármestere gyakorlatilag azzal magyarázta: ha többet keresnek, kevesebbet lopnak, és csökken a korrupció mértéke is.

„Nem helyes elvárni azt, hogy mondjuk egy olyan bizottság tagjai, aki adott esetben több százmillió forintos közbeszerzésről döntenek, ők, mondjuk, nettó harmincezer forintért végezzék ezt a munkát. Innentől kezdve zéró tolerancia van a korrupcióval kapcsolatosan, mindenki joggal várhatja e a képviselőktől hogy csak a közéletnek megfelelően politizáljanak, nem tudnak majd arra hivatkozni, hogy nincsenek rendesen megfizetve” — indokolta döntését a polgármester a Hír TV cikke szerint.

A Hír TV-nek Karácsony most azt nyilatkozta, korrigálni fogják az összeget. A kerületben valószínűleg még egy alpolgármestert is kineveznek majd az eddigi PM-es Szabó Rebeka és az MSZP-s Hajdú Flórián mellé. Az Együtt politikusa, Pápa Levente ugyanis emlékeztetett, a választási megállapodás értelmében jár az Együttnek a pozíció: „Karácsony Gergő polgármester választásához az Együtt nagyon sok energiát fektetett bele. Aktivistákat, pénzt, hirdetési felületet, munkát.”

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. november 24. 11:59
Lehet Másképp is Lopni, legálisan, lepapírozva, hivatalosan. Ha én megbízlak téged egy project lebonyolításával, az neked húsz százalék. Abszolute legálisan. Holnap te is gondolsz rám, és megbízol engem , esetleg valamelyik közeli strómanomat,így mindketten tiszták leszünk, sőt akár harcot is indíthatunk a korrupció ellen,mert akkor minden a miénk lesz.
csuka
2014. november 23. 19:40
Zugló: Cseberből vödörbe, vödörből köcsögbe.
kitiltott
2014. november 23. 18:44
már most veszekednek..a koncon.. tényleg ezért szavaztak rájuk?
Soma
2014. november 23. 16:16
Gergőke azt mondta, hogy minden szerződés nyilvános lesz! Javaslom, az ajánlattételeket is tegye ki a nyilvánosság elé és máris lehet 30.000 az a majdnem 500.000. Majd elfelejtettem: A zuglói nyugdíjasok kapnak karácsonyra Erzsébet-utalványt? /Mintha efelől hallgatna a polgármester úr, a nyugdíjasoktól sem hallom, hogy lenne ilyen juttatás, pedig a Fidesz idején volt/.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!