Jobbik: A kormány hátországának kedveznek az adótörvények

2014. november 18. 15:00

Volner János szerint miközben a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó extraterhekkel gondoskodik a költségvetés bevételi oldaláról, saját gazdasági hátországát viszont plusz bevételekhez juttatja.

2014. november 18. 15:00

A Jobbik álláspontja szerint a kormány az adótörvényekkel gondoskodott „háttérországának” extraprofitjáról. Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó extraterhek formájában gondoskodott a költségvetés bevételi oldaláról, ezzel együtt viszont arról is, hogy a saját gazdasági hátországát kormányzati eszközökkel, protekcionista módon pluszbevételhez juttassa.

Kifejtette: csak Andy Vajna és Szima Gábor cégein keresztül lehet online kaszinót működtetni, az átalakítások nyertese a CBA és a hasonló helyzetű áruházláncok, a dohánykereskedelem területén pedig olyan peremfeltételeket alakítottak ki, ami nyomán a külföldi dohánygyártókat brutális közteherrel sújtják, míg a kormánnyal jó viszonyt ápoló magyar gazdasági szereplőnek ehhez képest alig kell adóznia. A központi dohányellátó szintén a Fideszhez köthető cégek profitjának növelését garantálja – értékelt Volner János. A jobbikos politikus szerint a kormány a saját tetszése szerint osztja újra a médiapiacot, s személyre szabott jogalkotással ró ki extraadókat, amelynek „riasztó példája” az RTL-t terhelő mérték.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. november 18. 17:29
A fidesznek az fog majd igazán "jót" tenni, ha majd az egész ország egyetlen nagy ÓZD lesz! (Már ami a magyarok ébredését és összetartozását illet!)
Mich
2014. november 18. 15:17
"A Jobbik /meg a DK, MSZP, E, PM, LMP, MLP, ÁVH és a KGB.../ álláspontja szerint"... ...egyszerűbb lenne, Jobbik, ha összeborulnátok a többiekkel, akkor majd (egyszer... ezekkel együtt) "váltópárt" is lehetnétek - hisz EZ a nagy vágyatok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!