Beutazási tilalom: az amerikai nagykövetség folytatná a párbeszédet

2014. november 13. 20:20

Az Egyesült Államok tájékoztatta a magyar kormányt aggodalmairól, ezzel együtt továbbra is elkötelezett a párbeszéd mellett – reagált az amerikai nagykövetség Szijjártó Péter külügyminiszter Magyar Nemzetben olvasható interjújára.

2014. november 13. 20:20

Az Egyesült Államok számára a demokrácia a legfőbb szempont, budapesti nagykövetsége pedig folytatni kívánja „az építő jellegű párbeszédet” a magyar külügyi tárcával – olvasható a diplomáciai misszió csütörtöki állásfoglalásában, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a Magyar Nemzetben megjelent interjúja után adott ki.

 
A Budapest Business Journal című angol nyelvű magyar lap internetes portálján közölte azt a választ, amelyet a nagykövetség szóvivőjétől kapott a miniszter által mondottakkal kapcsolatban.
 
Szijjártó Péter az interjúban egy kérdésre válaszolva így fogalmazott: „azzal vádolni minket, hogy nem illeszkedünk az európai jogrendszerbe, s ne lennénk Európa-pártiak, orbitális hazugság. Magyarország transzatlanti és európai elkötelezettségét a tények alapján nem lehet kétségbe vonni, percepciókkal, fantazmagóriákkal pedig nem lehet mit kezdeni”.
 
A nagykövetségi szóvivő válaszában emlékeztet: „mint ahogy azt Goodfriend ideiglenes ügyvivő már elmondta, az Egyesült Államok következetesen tájékoztatta a magyar kormányt a demokratikus intézményeket, a civil társadalmat és a média szabadságát károsító magyarországi fejlemények miatti aggodalmunkról, beleértve a korrupció miatti aggodalmakat is”.
 
A szóvivő szerint ugyanakkor az amerikai nagykövetség továbbra is szoros érintkezésben marad a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. „Továbbra is konstruktív diplomáciai párbeszédet folytatunk Magyarországgal az amerikai-magyar kapcsolatokat érintő kérdések széles köréről” – szögezi le az állásfoglalás. 
 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2014. november 14. 13:36
"Az Egyesült Államok számára a demokrácia a legfőbb szempont,..." Az, persze. Hogy rohadnátok meg. Semmivel sem vagytok jobbak a ruszkiktól.
kukagyerek
2014. november 14. 09:46
"Beutazási tilalom: az amerikai nagykövetség folytatná a párbeszédet" .................. Párbeszéd: - Miniszterelnök úr álljon a szőnyegszélére! - Igen is, Ügyvivő Úr!
hakos
2014. november 14. 08:40
Kíváncsi lennék, hogy az amerikaiak felfogásában a bombázás még a párbeszéd kategóriájába tartozik-e?:)))))
Kvasztics Fedor
2014. november 14. 08:26
Amerika keménykedése végső soron Európának szól. A sok duma mellett itt van a lényeg, az amerikabarát lengyelek szerint: "Dariusz Kalan, az intézet egyik vezető kutatója szerint (....) A Fehér Ház magyar kormánnyal kapcsolatos stratégiáját jelzésnek kell tekinteni mind az új Európai Bizottság, mind a közép-európai országok irányában." http://index.hu/kulfold/2014/11/13/a_lengyelek_megmagyarazzak_a_magyar_kitiltasi_botranyt/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!