A termőföld adóztatása ellen nyújtott be törvényjavaslatot az MSZP

2014. november 26. 14:51

Az MSZP megtiltaná az önkormányzatoknak a termőföld megadóztatását, mivel az új adótörvények erre lehetőséget adnak. Legény Zsolt szocialista képviselő elmondta: azért nem került napirendre a javaslat, mert egyelőre a Fidesz is gondolkozik azon, hogy engedjék-e egy ilyen adó kivetését.

2014. november 26. 14:51

Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy megtiltsa az önkormányzatoknak a termőföld adóztatását. Legény Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az adótörvények múlt heti elfogadásával a helyi adókról szóló törvény módosítása lehetővé teszi minden olyan vagyontárgy megadóztatását, amit központi adó nem terhel és ágazati törvény nem tilt, így a földét is. Közölte, az MSZP javaslatának napirendre vételét a kormánypárti képviselők azért nem támogatták az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén, mert elmondásuk szerint még nem eldöntött a kormányon belül sem, hogy engedje-e ennek az adónak a kivetését.

Felidézte, a szaktárca már jelezte, szerintük sem jó ez a rendelkezés. Az MSZP-s politikus azt mondta, azért kezdeményezték a törvénymódosítást, mert elég sokszor tapasztalták, hogy a kormány nem foglalkozik egy szakminisztérium véleményével és keresztülviszi az akaratát. Legény Zsolt közölte, Hajdúnánáson már elkészült az a helyi rendelettervezet, amellyel évente hektáronként hatezer forint adót vetnének ki a termőföldre.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!