Végleges a DK-s győzelem a XV. kerületben

2014. október 27. 10:50

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében nem kell megismételni az önkormányzati választást a főváros XV. kerületében, Hajdu László megválasztott DK-s polgármester ugyanis nem tévesztette meg a választókat azzal, hogy a plakátján a többi baloldali párt logóját is szerepeltette.

2014. október 27. 10:50

Nem kell megismételni a polgármester-választást a főváros XV. kerületében, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, amely szerint Hajdu László megválasztott polgármester nem tévesztette meg a választókat a kampányban. Az október 12-i polgármester-választás eredménye így jogerőre emelkedett.

A helyi választási bizottság október 16-án adott helyt Pintér Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a Fidesz kifogásának, megállapítva, hogy a Demokratikus Koalíció megtévesztette a választókat azzal, hogy jelöltjét, Hajdu Lászlót a baloldali pártok közös jelöltjeként tüntette fel több internetes oldalon, miközben csak a DK indította. A helyi választási bizottság úgy döntött, meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester-választást és két egyéni képviselői választást is.

A határozata ellen a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt is fellebbezett. Ennek a Fővárosi Választási Bizottság október 20-án helyt adott, miután a benyújtott bizonyíték egy részét elkésettnek találta, másokról pedig azt állapította meg, hogy nem követtek el velük jogsértést, tehát nem vezették félre a választókat.

Az FVB határozata ellen a Fidesz és Pintér Gábor nyújtott be bírósági felülvizsgálati kérelmet, a Fővárosi Ítélőtábla azonban vasárnap hozott végzésében azt alaptalannak találta, és az FVB határozatát helyben hagyta.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2014. október 27. 11:40
Már megint az a fránya diktatúra.
Csigorin
2014. október 27. 11:11
Jo, ami igaz az igaz, aki azt se tudja hogy ezek egy brancs es ugy szavaz barmelyikukre, az annyira hulye, hogy inkabb ne is valasszon. Mindenki szamara nyilvanvalo volt rogton az elejen, hogy ezek kozott a partok kozott az egvilagon semmi kulonbseg nincs.
Felhasználó név
2014. október 27. 11:00
Hogy lonék ki a szemeteket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!