Schmuck inkább lesz Gyurcsány ellenfele, minthogy Bokrost támogassa

2014. október 11. 15:17

A Szocdemek elnöke szerint Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a baloldal válságát pedig jól jelzi, hogy elvtelenül, hatalomtechnikai megoldásként a jobboldali Bokros Lajos támogatására kérik a szavazókat. Schmuck Andor azt mondta: inkább lesz a DK és Gyurcsány Ferenc ellenfele, minthogy megtagadja a Horn Gyula-i elveket és Bokrost támogassa.

2014. október 11. 15:17

Schmuck Andor szerint ma Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt. A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke erről szombaton beszélt az MTI-nek, azt követően, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalván nyugdíjasokkal, nyugdíjasszervezetek vezetőivel találkozott egy fórumon.

Schmuck Andor felidézte Gyurcsány Ferenc DK-elnök pénteki szavait, amely szerint aki nem támogatja Bokros Lajost, az az ellenfelük, és hibásnak nevezte azt a felvetést, hogy Bokros Lajost csak azért kell támogatni, mert demokrata. „Szerintem ma Budapesten nincs baloldali jelölt, és inkább leszek a Demokratikus Koalíció ellenfele, minthogy megtagadjam azokat az elveket, amelyeket annak idején Horn Gyula következetesen képviselt, vagyis azt, hogy az esélyegyenlőség, a szolidaritás, az igazságosság mindennél fontosabb” – szögezte le. Hozzátette: inkább lesz Gyurcsány Ferenc ellenfele, minthogy támogassa azt a Bokros Lajost, aki miniszteri évei alatt minden egyes nyugdíjastól havonta tízezer forintot akart elvenni. Bokros Lajos tervei közé tartozott a gyermekkedvezmények személyi jövedelemadóból történő eltörlése, az ingatlanadó bevezetése is – fűzte hozzá.

A Szociáldemokraták elnöke úgy értékelte: a baloldal válsága ott kezdődik, amikor elvtelenül, hatalomtechnikai megoldásként a jobboldali Bokros Lajos támogatására kérik a szavazókat. Azt mondta, a szociáldemokraták 2014. október 13-től egy olyan baloldal felépítésében érdekeltek, amely visszatér a „horni gyökerekhez”, a kisemberek védelméhez, a kiszolgáltatottak segítségéhez, és nem köt kompromisszumot a liberális gazdaságpolitikával, amely egyik legfőbb okozója a szegénységnek.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a szociáldemokraták nemzetközi közösségének vezetői elfogadták a budapesti cselekvési tervről szóló javaslatukat, amelynek lényege: legyen egy idősügyi, szociális charta, amely biztosítja minden időskorúnak a tisztességes megélhetést, orvosi ellátást, és a tisztességes jogi környezetet. Ezzel kapcsolatban elmondta: Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult, arra kérve, hogy az ENSZ-ben és az Európai Unióban a magyar kormány képviselje ezt a javaslatot. Közölte azt is: a választáson induló jelöltjeik – ha nyernek – nem veszik fel tiszteletdíjukat.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2014. október 12. 02:19
gratulálok schmuck andorhoz a "jobboldalnak", cuslággal is erősítettek mint hírlik, mégegyszer: csak így tovább.
qccqccqcc
2014. október 11. 17:22
Jaj, Smucika, addig nagy a pocikád, amíg ez a pozőr elmebeteg úgy nem dönt, hogy ledarál a picsába, csak előtte jól megbaszat valakivel. Ne ugrálj, pubi, menj szépen vissza a szépkorúid közé, és adogass nekik sok-sok puszikákokat, abból nem lesz bajod. Ha csak nem eboplás valamelyik...
*ufó*
2014. október 11. 16:17
itt a fotón éppen fegyvert fognak rá amúgy kit érdekel a véleménye, sehol nem tényező
Ángyán Páván
2014. október 11. 16:07
Léhütő tokaszalonna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!