Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Republikon: A baloldal megőrizte 2010-es eredményét

2014. október 13. 16:05

Továbbra is Budapesten a leggyengébb a jobboldal, a megyei jogú városokban pedig még mindig erősebbek a szocialisták, mint a Jobbik. A radikális jobboldali párt eredménye a megyei jogú városoknál kisebb településen leadott szavazatoknál ugrik meg – derül ki a Republikon Intézet elemzéséből.

2014. október 13. 16:05

Az önkormányzati választáson leadott voksok 51%-át szerezte a Fidesz, 17,1 százalékot ért el országosan a Jobbik, 15,3-at az MSZP, míg a DK 6,6, az Együtt-PM 4 végül az LMP 2,9 százalékkal zárta az október 12-i választást – ez derül ki a Republikon Intézet saját módszertana alapján készített összegzésből

A Fidesz mindhárom szinten – Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyei közgyűlésekben is egyértelműen győzött: minden második választó a kormánypártra szavazott – írja az elemzés.
 
A Republikon Intézet szerint az MSZP mind Budapesten, mind a megyei jogú városokban egyértelműen jobban szerepelt a Jobbiknál, az összesített baloldali eredmény pedig e két színtéren sokszorosa a radikális párténak. A megyei közgyűlési voksok esetén azonban a Jobbiké az egyértelmű második hely; és mivel ezek a szavazatok számszerűen is több voksot jelentenek, mint a fővárosi és megyei jogú városi szavazatok, a Jobbiké az országos második hely. Ha azonban együtt számoljuk az MSZP, a DK és az Együtt-PM szavazatait, akkor a baloldalnak 26 százaléka van a Jobbik 17 százalékával szemben – állapítja meg a Republikon.
 
A Fidesz 2010-hez képest öt százalékponttal esett vissza, míg a Jobbik valamelyest javított országos eredményén. A három baloldali párt összesített 26 százalékos eredménye pedig némiképp meghaladja az önálló 2010-es MSZP országos eredményét.
 
A Republikon szerint továbbra is Budapesten a leggyengébb a jobboldal, a megyei jogú városokban pedig még mindig erősebbek a szocialisták, mint a Jobbik. A radikális jobboldali párt eredménye a megyei jogú városoknál kisebb településen leadott szavazatoknál ugrik meg.
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. október 13. 21:32
Ez legyen a baloldal legjobb eredménye!
peti
2014. október 13. 20:24
"A baloldal megőrizte 2010-es eredményét" - ennél szebb eufemizmust ki sem lehetne találni! Be lehet zárni mára az internetet :)
Crüwel
2014. október 13. 19:47
Sajnos a jelen magyar "baloldal" semmi másra nem képes mint egy jó kis nácizásra (diktaturázásra) ,- a kellemesen gőzölgő kávéházi kávéja mellett, na ezt unta meg Magyarország,amíg semmi mást nem akartok tenni addig marad a mostani helyzet ,tisztelt balosok és liberálisok....
USsange
2014. október 13. 18:51
Vicces ahogy ezek lakkozzák a szart. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!