Megalapította a demokrata képviselők közösségét a DK

2014. október 18. 14:35

A szervezet célja, hogy egy országos szintű együttműködés során szakmai támogatást és segítséget biztosítson a DK önkormányzati politikusainak valamint lehetőséget adjon a tapasztalataik megosztására.

2014. október 18. 14:35

A Demokratikus Koalíció szombaton a párt választókerületi elnökeinek és a megválasztott önkormányzati képviselőnek tanácskozásán 94 fővel megalakította az úgynevezett demokrata képviselők közösségét. A szervezet célja, hogy egy országos szintű együttműködés során szakmai támogatást és segítséget biztosítson a párt önkormányzati politikusainak valamint lehetőséget adjon a tapasztalataik megosztására. Erről Varju László, a DK elnökségi tagja  nyilatkozott az  MTI-nek. A politikus úgy fogalmazott: tovább nő a DK széles társadalmi beágyazottsága, mert a megyei közgyűlések túlnyomó többségében, a főváros szinte minden kerületében és sok településen van önkormányzati képviselőjük.

Azokban az önkormányzatokban, ahol a DK jelen van, a Fideszt tekinti politikai ellenfelének, miközben politikusai arra törekszenek, hogy a demokratikus ellenzék más tagjaival  együttműködjenek – mondta. Az alakuló szervezet vezetésére a DK elnöksége a XV. kerületi polgármester-választást korábban megnyert Hajdu Lászlót kérte fel.  A demokrata képviselők közösségének elnökségében mellette Varga Zoltán debreceni, Rónai Sándor, Pest megyei képviselők valamint Szabó Loránd dombóvári polgármester vesz részt.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. október 19. 17:50
nevezzük inkább antidemokrata gyurcsányi segget nyaló DINKA képviselők közösségének egyébként a java a régi gyurcsányi rezsim alkalmazott.
dzsibutiközt.
2014. október 18. 23:13
Debil koala alakított egy... Mit is?
S0ma
2014. október 18. 21:08
Ollala! Oszt mi történik azzal a beágyazottsággal, ha az MSZP észhez tér? Mondjuk már nem akar többé nagyokat csóváló SZDSZ-es farkat?
tango47
2014. október 18. 19:49
Újabb "civil" gittegylet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!