Lomnici Zoltán: Istennek terve van a magyarsággal

2014. október 07. 13:38

Istennek terve van a magyarsággal – mondta kedden, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaságnak a holokauszt-emlékév alkalmából tartott komáromi konferenciájának nyitónapján az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

2014. október 07. 13:38

Istennek terve van a magyarsággal – mondta kedden, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaságnak a holokauszt-emlékév alkalmából tartott komáromi konferenciájának nyitónapján az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

 
Lomnici Zoltán úgy fogalmazott: nem véletlen, hogy romák, zsidók, magyarok, németek, szlovákok élnek e nemzet keretei között, mindannyian nemzetalkotó tényezőként. 
 
„Hiszek abban, hogy Istennek terve van a magyarsággal”, akik ezt kétségbe vonják, „Isten ellen vétenek, hiszen az Ószövetség is írja, valamennyien Isten gyermekei vagyunk, emiatt vagyunk egyenlők méltóságunkban” – tette hozzá.
 
A politikus szerint a magyar cigányság évszázadok során többek között a cigányzene művészetével a nemzet gazdagodását szolgálta, és „már csak ezért is kötelességünk a roma integrációért mindent megtenni”.
 
Lomnici Zoltán szerint elsősorban az állam feladata, hogy mindent megtegyen a romák felzárkóztatásáért. A roma integráció stratégiai jelentőségű a magyar társadalom szempontjából, „meg kell találni a közös nevezőt, meg kell érteni, hogy összetartozunk” – fogalmazott.
 
A konferencián köszöntőjében Duray Miklós, felvidéki politikus és író arra szólította fel a résztvevőket, hogy „az emlékezést használják fel eszközként az emberi gazemberség elpusztítására, mert ha a múltból nem tudunk okulni, a jövőben is hasonló gyilkosságokra fogunk emlékezni”.
 
A Cigány Tudományos és Művészeti Társaság a holokauszt-emlékév jegyében Komáromban rendez kétnapos konferenciát, arra emlékezve, hogy 1944 augusztusában egyetlen éjszaka négyezer cigányt pusztítottak el Auschwitzban. A társaság a konferenciával a holokauszt elfeledett áldozatainak állít emléket, valamint felhívja a figyelmet a rasszizmusnak, a faji előítéleteknek a demokratikus európai társadalmi berendezkedést is fenyegető veszélyeire, és tanúságot tegyen a megbékélésről – mondta az MTI-nek Rostás-Farkas György, József Attila díjas író, a társaság elnöke.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. október 08. 09:37
"Semmi gond. Már harcolunk ellene." Orbán
Szijj ÁRTÓ
2014. október 07. 23:34
Amikor az elragadtatás véget ért, Pio atya megkapta a látható stigmákat, Krisztus öt sebét. Ekkor azonban a stigmák véglegesek voltak és rajta maradtak életének következő 50 évében. Szent Pio atya elöljárójának és lelki tanácsadójának, Benedek atyának írt levelében, amely 1918. október 22-i dátummal van ellátva, Pio atya leírja az élményét a stigmák megszerzéséről: Múlt hónap 20-án reggel a kórusban, miután megünnepeltem a Szentmisét rám tört az álmosság, amely hasonló volt az édes alváshoz. [...] Magam előtt láttam egy titokzatos személyt, aki hasonló volt ahhoz, akit augusztus 5-én láttam. A különbség az volt, hogy kezeiből és lábából vér csöpögött. A látvány megrémített és amit akkor éreztem az leírhatatlan. Azt gondolom meghaltam volna, ha az Úr nem lépett volna közbe és nem erősítette volna meg a szívemet, amely majdnem kiszakadt a mellkasomból. A látomás eltűnt és arra lettem figyelmes, hogy a kezeimből, a lábaimból és az oldalamból vér csöpög. Képzelje el a gyötrelmet, amelyet megtapasztaltam és tapasztalok minden nap. A szívseb folytonosan vérzik különösen csütörtök estétől szombatig. Kedves atyám, meghalok a sebek okozta fájdalomtól és a sebek miatti szégyenkezéstől, amelyet lelkem mélyén érzek. Attól tartok, hogy elvérzek, ha az Úr nem hallgatja meg szívből jövő esedezésem, hogy szüntesse meg ezt az állapotot. Megfogja-e ezt szüntetni Jézus, aki oly jó, s megadja-e ezt a kegyelmet? Megszabadít-e legalább a szégyenkezéstől, amely a külső jelek miatt ér? Felemelem a hangomat és nem hagyom abba a könyörgést amíg az irgalmassága el nem veszi, nem a sebeket vagy a fájdalmat, ami lehetetlen hiszen fájdalomtól megrészegült szeretnék lenni, hanem ezeket a külső jeleket, amelyek oly sok szégyenkezést és elviselhetetlen megaláztatást okoznak. Idézte: „a fájdalom olyan intenzív volt, hogy elkezdtem magam úgy érezni, mintha haldokolnék a kereszten.”
Szijj ÁRTÓ
2014. október 07. 23:29
Lomniczinél, egy zsinagógába járó zsidónál nagyságrendekkel nagyobb formátumú pap, Pio Atya mondta a magyarokról: "Pio atya jövendölése Magyarországról: "Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"
Szijj ÁRTÓ
2014. október 07. 23:22
Jézus a pénzváltó kufárok - a mai uzsorás bankárok akkori megfelelői - kiverése után a templomban a főpapnak ezt mondta "A templom nem puszta kő. A templom Isten háza. És amíg Isten benne lakozik, nem lehet lerombolni. Rombold le ezt a templomot, és én 3 nap alatt felállítom újra! Pap: Mester, ez a templom 80 évig épült és te azt mondod hogy 3 nap alatt ujraépítenéd? Jézus: "Te mondtad De ..... nem értetted meg" Ugyanis saját testének templomáról beszélt Isten Öbenne lakozott és kereszthalála utáni feltámadásával megmutatta hogy a lelkünk örökké él és nem kell félnie a haláltól annak aki hisz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!