Lecserélnék a Liberálisok a budapesti művészeti intézmények vezetőit

2014. október 01. 15:33

A Liberálisok azt kezdeményezik, hogy az összes budapesti kulturális intézmény élére szakmai alapon nevezzenek ki új vezetőket, mert szerintük Tarlós az elmúlt ciklusban három színházat átjátszott a Fidesznek, illetve a Jobbiknak.

2014. október 01. 15:33

A Liberálisok szerint le kéne váltani a budapesti kulturális és művészeti intézmények vezetőit, és szakmai alapon újakat kinevezni. 

Erről Bodnár Zoltán, az ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje beszélt szerdán újságíróknak a fővárosi Új Színház előtt, amelyet az illiberális fideszes városvezetés jelképének nevezett.

Tarlós István főpolgármester a most véget érő önkormányzati ciklusban három színházat játszott át a Fidesznek, illetve a Jobbiknak – mondta a jelölt, aki az Új Színház esetét nevezte a legsúlyosabbnak, mivel szerinte az Dörner György igazgatói kinevezésével a szélsőjobb kezére került. Bodnár Zoltán elfogadhatatlannak nevezte, hogy a főváros egy jegyre vetítve tízezer forintos támogatást biztosít a színháznak, ahol szerinte az alacsony színvonal miatt előadások maradnak el érdeklődés hiányában.

Bodnár Zoltán szerint a Thália mellett a József Attila színházban is baráti alapon választották ki az új igazgatót a „Fidesz-mutyi manifesztációjaként”. A Liberálisok ezzel szemben szakmai alapon, a kulturális inkubátorházakat és a kortárs művészetet is támogatva irányítanák a várost – húzta alá.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. október 01. 21:00
"az összes budapesti kulturális intézmény élére szakmai alapon nevezzenek ki új vezetőket" Ja! És majd ők lesznek a "szakma", akik kijelölik a vezetőket. Ez a hajó már elment, elvtársak. Ugyanis nem csak az a szakértő, aki liberális. Vannak nem liberális szakértők is. :-) Oszt jó reggelt! :-))))
balbako_
2014. október 01. 17:22
Még mindig azok vannak szinte mindenütt. Remélem Tarlós bekeményít és kisöpri a szemetet.
antioxi
2014. október 01. 17:17
Pedig a java még hátra van Bodnárkám, pld.: - A Vigszinház, az Operett sziszinház "visszavétele" a zsidóktól - A Frankel Leó utca átnevezése Tormay Cecil utcára. - stb. Lesz mit tennie Tarlósnak-:)
heep
2014. október 01. 17:16
"A Liberálisok ezzel szemben szakmai alapon, a kulturális inkubátorházakat és a kortárs művészetet is támogatva irányítanák a várost – húzta alá." Azért azok után amit a pesti színházakkal tettek, ahogy azok vezetőit kiválasztották a libsik (Demszky mindenható parancsaival) 2010-ig, na ezek után tényleg teflon bőr kell, hogy a pofájukon legyen, hogy ilyet nyilatkozzanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!