Jászkiséren is új választások lesznek

2014. október 27. 19:32

Szavazatvásárlás történhetett, ezért meg kell ismételni az önkormányzati választásokat Jászkiséren. A helyzetet bonyolíthatja, hogy a szoljon.hu szerint a képviselők már átvették a mandátumukat.

2014. október 27. 19:32

Jászkiséren meg kell ismételni a polgármester- és a képviselőválasztást a Szegedi Ítélőtábla vasárnapi döntése értelmében. A bíróság azért változtatta meg a helyi és a területi választási bizottság határozatait, mert szavazatvásárlások történhettek az október 12-ei önkormányzati választáson. 

A bíróság csak a szavazást ismételtette meg, nem a választási eljárás egészét, ez egyebek mellett azt jelenti, hogy új jelöltek nem indulhatnak a megismételt választáson. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy – egy megyei internetes lap szerint – a polgármesteri és a képviselői mandátumokat még az ítélőtábla döntése előtt kiadták, tehát még a jogerős eredmény kihirdetése előtt.

A Szegedi Ítélőtábla megállapítása szerint a felülvizsgálati kérelemhez csatolt magánokiratok „kellőképpen valószínűsítik azt, hogy voltak olyan választópolgárok, akik szavazataikért cserébe anyagi ellenszolgáltatást kaptak”, tehát szavazatvásárlás történhetett a településen.

Az ítélőtábla jogerős határozatában ezért megsemmisítette a választás eredményét és elrendelte a szavazás megismétlését. A határozat szerint „a választási eljárás ilyen megsértése befolyásolhatta a választás eredményét, hiszen nincsenek arra adatok, hány választópolgár részesülhetett szavazataiért anyagi ellenszolgáltatásban”.

A megyei online lap, a szoljon.hu azt írja, hogy a helyi és megyei választási bizottságok a szavazás megismétlését elutasító határozatai után a képviselőknek és a polgármesternek átadták a megbízólevelét.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. október 28. 12:58
Hihetetlen mennyire takony ez a fidesz! És volt olyan agyament, aki ezekre szavazott. Elképesztő!
székely
2014. október 28. 10:13
Nem csodálkozom, hogy a FIDESZ próbálkozik. A választáson a polgármester független, és a 8 fős testületbe 1 FIDESZ-s került, ezt a gőgös FIDESZ-nek elviselni nehéz. CSAK A FIDESZ ???
potyka
2014. október 27. 20:02
Mondom én, jobb lenne az egész cirkuszt újra csinálni! :DDDDDDDD
sersem4
2014. október 27. 20:01
Újra lesz kóla,meg csipsz. Cigányoknál már önként nyopmják fel a fizető kuncsaftot,hogy a bíróság kötelezze új szavazásra a helyi menő csávókat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!