FVB: Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást

2014. október 22. 19:29

A Fővárosi Választási Bizottság szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. Karácsony Gergely nyertes zuglói polgármesterjelöltje eddig emiatt nem kapta meg a polgármesteri kinevezéséről szóló dokumentumot a jegyzőtől.

2014. október 22. 19:29

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.

 
Az FVB ezt egyrészt azzal indokolta, hogy a kifogástevő a hvb-től korábban nem is kérte a polgármester-választás megismétlését, valamint azzal, hogy a képviselő-választás megsemmisítését és megismétlését nem megalapozott bizonyítékok alapján kérték.
 
Karácsony Gergely, az Együtt-PM zuglói polgármesterjelöltje a hvb pénteki döntése miatt nem kapta meg eddig a polgármesteri kinevezéséről szóló dokumentumot a XIV. kerületi jegyzőtől. Az FVB határozata nem jogerős, három napig a Fővárosi Ítélőtáblához lehet fordulni felülvizsgálati kérelemmel az ügyben.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2014. október 22. 20:06
a deal már megvan..fideszes lesz az alpolgi...joccakát szavazo...választásod nincs..csak lehetöséged szavazni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!