Figyelmeztette Szanyi Tibort az MSZP etikai testülete

2014. október 15. 12:18

Az MSZP etikai bizottsága szerint Szanyi Tibor szándékosan nem sértette meg a párt alapszabályát, vagyis fegyelmi vétséget nem követett el, amikor meghívta a gój motorosokat Brüsszelbe; a politikus emellett elnézést is kért már, ezért a testület úgy döntött: figyelmeztetésben részesíti Szanyit.

2014. október 15. 12:18

Figyelmeztetésben részesítette az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa Szanyi Tibort szerdán. A párt európai parlamenti (EP-) képviselőjének a gój motorosok brüsszeli meghívása miatt kellett a tanács előtt megjelennie. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy az MSZP etikai testülete megállapította: Szanyi Tibor szándékosan nem sértette meg a pártalapszabályt, ezért fegyelmi vétséget nem követett el. Hozzátette: Szanyi Tibor megkövette azokat, akiket cselekedetével megbántott, ezért az etikai testület úgy döntött, figyelmeztetésben részesíti a politikust, és arra kéri, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyen ügyektől.

Az MTI kérdésére Budai Bernadett elmondta, az MSZP országos elnöksége a nap folyamán szintén foglalkozik majd az üggyel. Egy másik kérdésre kifejtette, hogy a figyelmeztetést el kell különíteni attól az ügytől, hogy az MSZP-DK közös EP-delegációja élén történik-e változás. Ezzel összefüggésben – folytatta – az országos elnökség ajánlást fog megfogalmazni, mivel a delegációtagok maguk közül választják meg a vezetőt.

Szanyi Tibor szerda reggel megkövette mindazokat, akik „érzékenységéhez óvatlanul” közelített. Sajtónyilatkozatában a Demokratikus Koalíció kezdeményezéséről, hogy váltsák le az MSZP-DK EP-delegációjának éléről, azt közölte, „teljességgel nyitott” bármilyen újratárgyalásra, de szerinte ez csak úgy lehetséges, ha ki-ki visszaadja az ő vezetésével szerzett tisztségeit. 

Az Index szeptember végén számolt be arról, hogy az MSZP EP-képviselője Brüsszelben látta vendégül a gój motorosokat, mert elbukott egy, az áprilisi parlamenti választásokkal kapcsolatos fogadást. Az MSZP-s politikus szeptember 30-án az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, nem lát kivetnivalót abban, hogy meghívta Brüsszelbe, majd uniós képviselői költségkeretéből vendégül látta a Gój Motorosok Egyesület néhány tagját. Szanyi Tibor elmondta, hogy bár valóban elvesztett egy fogadást a motorosok elnökével szemben, a meghívás civilként és családoknak szólt. A csoport 12 fős volt. Az eset után Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese jelezte, hogy fegyelmi eljárás elé nézhet az EP-képviselő. A DK pedig azt kérte az MSZP-től, hogy váltsák le Szanyi Tibort az MSZP-DK közös EP-delegációjának éléről.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. október 15. 19:56
"...a figyelmeztetést el kell különíteni attól az ügytől, hogy az MSZP-DK közös EP-delegációja élén történik-e változás." A delegáció tagjai: 1. Szanyi Tibi 2. Újhelyi Pisti 3. Molnár Csabi 4. Niedermüller Peti Gondolom mindenki belátja, hogy a delegáció élén való változás beláthatatlan következményekkel járhat úgy a magyar és az összeurópai liberális demokrácia, mint a magyaroszági "bal"-oldal jövőjét demokratikusan illetően, ezért ezt a legyőzhetetlen enigmát csak a demokratákra jelemző plurális felelősséggel és alapos többpárti kerekasztaltárgyalások után lehet megoldani. Addig is, "Bottoms up! Cheers!
ciseaux
2014. október 15. 19:38
"Figyelmeztette Szanyi Tibort az MSZP etikai testülete" Wow! Ez hihetetlen! Az mszp-nek Szanyi mellett van még etikai testülete is? Wow!
kuwiq
2014. október 15. 17:35
És mire fiegyelmeztették? Többet nem fogadhat gój motorossal? És az alapvető szabadságjogok? A fogadás szabadsága? Arra gondolni se merek, hogy a maszopnak netán agójokkal van baja. Bár azért sejtettük, de ilyen nyíltan megfogalmazni ....
balbako_
2014. október 15. 16:25
Kurva kemények mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!