Feljelentést tett a miskolci jegyző a választás tisztaságának megsértése miatt

2014. október 08. 18:23

Feljelentést tett Miskolc jegyzője a választások tisztaságának megsértése miatt, mivel egy hivatalos látszatot keltő kiadvány állítása szerint öt polgármester-jelöltet mutat fel negatív színben, és csak Pásztor Albertet tünteti fel pozitívan.

2014. október 08. 18:23

Miskolc jegyzője, Csiszár Miklós szerint ,aki egyúttal a helyi választási iroda vezetője is, egyesek egy kiadvánnyal megsértették a vasárnapi önkormányzati választás tisztaságát, ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányságon a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetése miatt – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel szerdán.

Koczák Szilvia közleményében azt írta: az elmúlt napokban Miskolcon ismeretlenek sokszorosított, a Nemzeti Választási Iroda kiadványához a megtévesztésig hasonló kiadványt jelentettek meg Helyi Önkormányzati Választási Tájékoztató címmel és juttattak el a választópolgárok postaládáiba.
 
A kiadvány megjelenésében, és a megfogalmazásában azt a látszatot kelti, mintha az önkormányzat, illetve a Helyi Választási Iroda adta volna ki, ugyanis a szórólap egyrészt formájában hasonlít a Nemzeti Választási Iroda által kiadott és honlapján fellelhető Hirdetményhez, másrészt olyan tájékoztatást tartalmaz a választással és a választás menetével kapcsolatban, amely tájékoztatást a Helyi Választási Iroda jogosult kiadni – fogalmaz a közlemény, amely arra is kitér, hogy a kiadvány úgy téveszti meg a választópolgárokat, hogy a hivatalosság látszatát kelti.
 
Ugyanakkor az irat belső részében öt polgármesterjelöltről sértő, rágalmazó, negatív állításokat sugalló kijelentésekkel ad ismertetetést, míg egy polgármesterjelöltről, „Pásztor Albertről ír csak pozitív összefüggésben”
    
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2014. október 08. 22:14
Nagy valószínűség szerint a Jobbik fogja irányítani Miskolcot az elkövetkezendő 5 évben.
thymian
2014. október 08. 20:17
Azt hiszem ez az a jegyző, aki egy csomó törvénytelenséget követett el. Most hirtelen piszokul törvénytisztelő lett. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!