Elveszítheti frekvenciáját a Tilos rádió

2014. október 18. 12:35

Formai okok, többek között a pályázatban beadott iratok üres hátsó oldalának be nem szkennelése miatt elveszítheti a Tilos rádió a frekvenciapályázatát. A rádió ugyanakkor egyelőre tovább szól.

2014. október 18. 12:35

A Tilos Rádió közölte: a Tilos jelenlegi, 90.3 MHz-re szóló rádiószerződése alapján 2014. november 5-ig sugározhat. A Médiahatóság által a nyáron, erre a frekvenciára kiírt pályázati felhívásra július 22-én nyújtották be 467 oldalas szakmai anyagukat.

A rádiót előbb hiánypótlásra szólították fel, majd megérkezett a hivatalos levél, amelyben alaki hiányosságok miatt elutasítják a Tilos Kulturális Alapítvány pályázatát. Egy újabb kifogás az volt, hogy a CD-re került anyag nem teljesen egyezik meg a papíron beadott pályázati dokumentációval, ugyanis a számozott oldalak hátsó, nem számozott, üres, átlósan áthúzott, 467 oldalát nem szkennelték be (a pályázati kiírás 1.9.4.3. pontja szerint „a másolati példányoknak az eredeti példánnyal azonos tartalmúnak kell lennie, azaz tartalmazniuk kell az eredeti pályázati ajánlat valamennyi oldalának (beleértve az áthúzott üres oldalakat is) fénymásolt vagy szkennelt változatát”.).

A másik kifogás a banki igazolásnak szólt: azt sem fogadták el egy 2009-es, pénzforgalmi törvényre hivatkozva:, mely szerint az elkülönítés azt kell jelentse, hogy az ott meghatározott céllal – jelen esetben működési költségre, vagy pályázati célra – elhelyezett pénzeszközök kikerülnek a számlatulajdonos szabad rendelkezése alól.

A Tilos azt közölte: a végzés azt jelenti, hogy sikertelen lett a frekvenciapályázat, ahol rajtuk kívül még egy induló volt. Amennyiben eredménytelen lesz az eljárás, úgy nemsokára újból kiírásra kerül. A Tilos már korábban kérte a november 5-én lejáró sugárzási engedély meghosszabbítását, amelyet időközben megkaptak, így a rádió továbbra is szólni fog. Amennyiben a másik pályázó sem nyer, úgy a hosszabbítási lehetőség többször is kérhető, egészen a következő pályázat eredményes lezárásáig.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2015. március 16. 20:11
ne zavarjon, hogy a hír nem erről szól. nem állami pénzt kértek, csak frekvenciát, amin sugározhatnak. és ami nélkül nem sugározhatnak
na még ez is
2015. március 16. 20:11
amúgy úgy látom, hogy a hír lényege senkit nem zavar. a kommentelők nagy része szerint nem baj, ha egy állami hatóság mondvacsinált indokokkal akadályozza egy rádió működését, ha az a rádió olyan, amelynek hangvétele/szellemisége nem egyezik a narancskómában szendergőkével. kíváncsi lennék ugyanezekre az arcokra, ha egy esetleges kormányváltás után ugyanezt eljátszanák mondjuk a lánchíd vagy a mária rádióval...
2015. február 12. 20:29
Az üres, SZÁMOZATLAN oldal nem számít oldalnak, te agyatlan balfasz. Ha az egyik lapon az áll "1" a másik lapon az:"2", akkor az üres, számozatlan "oldal" szerinted hányadik? Másfeledik? Olyan idióták vagytok, hogy az már egyszerűen felfoghatatlan.
2015. február 12. 20:29
Értem. Ez esetben elnézést kérek imres elvtárstól. Az továbbra sem egészen világos, hogy miért kell 467-szer beszkennelni külön-külön az egyébként tökugyanolyan (fehér alapon egy ferde fekete vonal) hátlapokat. Továbbá mi van akkor, ha NINCS hátoldal, mert mondjuk mindkét oldalra írtak. Természetesen szó sincs arról, hogy esetleg be akarják kussoltatni a Tilost, pusztán a törvényeket tartatják be, amelyek kis hazánkban mindenkire egyformán vonatkoznak. Éljen a Párt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!