A Jobbik a határon túli magyar családok oktatási támogatásának kipótlását sürgeti

2014. október 05. 15:27

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb intézkedjen a határon túli magyar családok nevelési-oktatási és taneszköz-támogatásának kipótlásáról.

2014. október 05. 15:27

 A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb intézkedjen a határon túli magyar családok nevelési-oktatási és taneszköz-támogatásának kipótlásáról.

 
Szávay István, az ellenzéki párt alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a kormány a túlzottdeficit-eljárás újraindításától tartva 110 milliárd forintot zárolt idén is a kiadásokból, ami érinti azon határon túli magyar családokat is, amelyek magyar iskolába járatják gyermeküket. Hozzátette: az oktatási támogatás összege – kormányzati ígéretek ellenére – 22 ezer 400 forintról 17 ezer 200-ra csökkent.
 
A Jobbik alelnöke elmondta: amikor tavaly májusban Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, kérte Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, intézkedjen az elmaradt támogatások kifizetéséről. Két éve még visszapótolták a hiányzó 720 millió forintot, tavaly és az idén már nem – jegyezte meg.
 
Szávay István szerint nem az érintett családokon kellene spórolni, hanem például a Nemzetstratégiai Kutatóintézeten vagy a Bethlen Gábor Alap működésén. Azt kérte: a kormány haladéktalanul intézkedjen a hiányzó, gyermekenkénti 10 ezer 200 forint folyósításáról.     
 
Jelezte: ahogy korábban, úgy a következő költségvetési vitában is kérik majd a támogatások növelését, és fenntartják követelésüket, miszerint az egész rendszert át kell gondolni, a támogatásokra érdemteleneket ki kell szűrni, hogy a határon túli oktatási intézmények színvonala, versenyképessége erősödjön.
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. október 05. 19:29
Ezt a magyar-köpködök mondják... menjenek már bohóckodni máshova...!
poppy flower
2014. október 05. 16:17
Itthon már minden teljesen rendben van, ugye?
Fahrenheit 451
2014. október 05. 16:04
"magyar családok nevelési-oktatási és taneszköz-támogatásának" így is előnyt élveznek a határon túliak, mert alanyi jogon folyósítják nekik a támogatást, míg a honi magyaroknak könyörögni, megalázkodni kell a támogatásért.
várúr
2014. október 05. 15:44
Egyetértek. Végre egy használható jobbikos javaslat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!