Sojgu: Ukrajna felelős a maláj gép katasztrófájáért

2014. szeptember 10. 12:28

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint Ukrajna viseli a teljes felelősséget a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj repülőgép tragédiájáért. A maláj védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésén elmondta: ha az ország belső problémáit fegyveres erők alkalmazása nélkül próbálták volna megoldani, nem következett volna be a katasztrófa.

2014. szeptember 10. 12:28

Teljes mértékben Ukrajna viseli a felelősséget a malajziai utasszállító júliusi katasztrófájáért – jelentette ki szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter malajziai kollégájával folytatott moszkvai megbeszélésen.

Az orosz tárcavezető kifejtette: „Meggyőződésem, hogy ha Ukrajna belső problémáit a fegyveres erők alkalmazása, az utóbbi hónapok vérontása, a nehéztüzérség – beleértve a rakétákat és a légierőt –, valamint helikopterek, támadó-, és vadászgépek – alkalmazása nélkül oldotta volna meg, nem történt volna meg ez a tragédia”.

Hishamuddin Hussein malajziai védelmi miniszter kedden Kijevben az ukrán miniszterelnök-helyettessel tárgyalt. Malajzia szeretné, ha szakértőik és a nemzetközi vizsgálóbizottság más tagjai mielőbb eljuthatnának a maláj nemzeti légitársaság gépének lezuhanásának helyszínére, Donyeck térségébe.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2014. szeptember 10. 21:25
Igazuk van! Ha a csokicézár nem azzal kezdi hogy tüzérséggel, légierővel szarrá löveti a szakadár megyéket, akkor lett volna esélye a tárgyalásos megoldásra! Ezek után semmi esélyük az Ukránoknak. A legveszélyesebb az az ember akinek már nincs mit vesztenie! Hát a kelet-ukrajnaiaknak már nincs mit! A házaik, infrastruktúrájuk, családi életük már oda van, és ezek után lőni fognak ameddig élnek mindenre ami Ukrán! És meg is értem!! A legrosszabb megoldást választották az Ukránok, és sajnos az impotens, seggnyaló vezetőink miatt mi is inni fogjuk a levét!
ifrance
2014. szeptember 10. 15:21
és ha mondjuk az oroszok nem kezdenek vad hódításba annak hírére, hogy a szomszédos ország nem velük, hanem az eu-val akarja szorosabbra fűzni a "barátságát", akkor eleve semmilyen háború nem tört volna ki. tehát az oroszok a hibásak a gép lelövéséért. báár, ha jól belegondolunk az egész onnan indult, hogy az eu tárgyalásokat folytatott az ukránokkal az esetleges bővítés lehetőségéről. ki kell hát mondani, maga az eu a felelős a gép lelövéséért. pont. érdekes logika az úré. csak sz*rt se ér.
Rudy
2014. szeptember 10. 14:44
eleje*
Rudy
2014. szeptember 10. 14:24
Orosz (polgári)pilóta véleménye: Ezek előzetes adatok lesznek. Nehéz megmondani, bízhatunk-e bennük vagy nem. Az én személyes véleményem az, hogy semmi esetre sem szabad bízni bennük. Mert azokra, akik rendelkeznek információval, erős nyomást gyakorol az USA, az EU, és mások. De ezek az adatok, legalábbis, lehetővé teszik a szakértők számára, hogy elemezzék a helyzetet. Két hónap, természetesen, nem elég a kész következtetések levonására. De ez nem olyan eset, amikor megszakadt a kapcsolat a személyzettel, és a vizsgálatot azzal a kérdéssel kezdik, hogy miért tűnt el a személyzet, stb. Itt már sok dolog nyilvánvaló: a repülőgépet lelőtték. A vizsgálat egész rétegét már nem kell kitalálni. Tehát, ki kell deríteni, hogy ki lőtte le. Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_09_09/Orosz-pilota-a-Boeing-777-balesetenek-kivizsgalasa-maximalisan-nyitott-kell-hogy-legyen-5424/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!