Schmidt Mária: Zoltai megtestesíti mindazt, amivel szemben a Fidesz létrejött

2014. szeptember 16. 08:13

Zoltai Gusztáv megtestesíti mindazt, amivel szemben a Fidesz létrejött, amiért érdemes politizálnia – mondta a Magyar Nemzetnek Schmidt Mária, aki soha nem gondolta volna, hogy a Mazsihisz egykori elnökéből kormánytanácsadó lehet.

2014. szeptember 16. 08:13

Zoltai Gusztáv megtestesíti mindazt, amivel szemben a Fidesz létrejött, amiért érdemes politizálnia – mondta a Magyar Nemzetnek Schmidt Mária.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója a lapnak kifejtette: soha nem gondolta volna, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) volt ügyvezető igazgatóját, Zoltai Gusztávot kormánytanácsadóvá nevezik ki. Szerinte ugyanis Zoltai – akinek a pártállami rendszerben, illetve azóta folytatott tevékenysége egyaránt összeegyeztethetetlen azzal az értékrenddel, amelyet a jobboldali politikai közösség vall – volt az, aki a kormányzati holokauszt-emlékév bojkottját meghirdette, személyesen szervezte ezenkívül a Szabadság téren álló német megszállási emlékmű elleni demonstrációkat, s „keltette és kelti hazánk rossz hírét”.
 
Schmidt Mária kijelentette, az a tény, hogy a múlt kedden megrendezett Zsidó Közösségi Kerekasztal egyeztetésén Zoltai ült a fő helyen Lázár János és L. Simon László államtitkár között, önmagáért beszél. Elmondta, hogy közte és Lázár János között az esemény előtt és azóta sem volt egyeztetés.
 
Korábban Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke is kritizálta Zoltai kinevezését, azt az alaptörvénnyel ellentétes lépésnek minősítette.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. szeptember 17. 10:16
...tele van a ....baboscipőm Lázárral. Egy, süket, vak és agyatlan elefánt a porcelánboltban.
Tulipánfa
2014. szeptember 16. 22:49
A FIDESZ és Zoltai, a zsák meg a foltja. „keltette és kelti hazánk rossz hírét”.mondja Zoltairól Schmidt M., az udvari történelem hamisító, aki tevékenységével jelentősen hozzájárul a rólunk kialakuló rossz képhez.
Eltünt
2014. szeptember 16. 17:03
Mi lenne ha a keresztlények közül is kineveznének egy személyt például( vona gábort )a zsidó tanácsadónak . Igy lenne az egyenlő ,legalább a keresztények is bele szóljanak a zsidók életébe ahogyan a zsidók állandóan elégedetlenkednek ,mindig valami agyafúrt gondolatokkal a kormányt piszkálják.
Ouroboros
2014. szeptember 16. 12:54
Zoltai megtestesíti mindazt, amit a fidesz képvisel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!