Schiffer: A kormányzatot kellene ellenőriznie a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak

2014. szeptember 11. 15:50

Az LMP szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi) a korábbi szocialista kormányok elszámoltatásával, valamint az elmúlt évek nagy botrányaival kellene foglalkoznia a civilek „vegzálása” helyett.

2014. szeptember 11. 15:50

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és frakcióvezetője beszélt erről újságíróknak, csütörtökön Budapesten. A politikus bejelentette, írásos választ igénylő parlamenti kérdéssel fordulnak a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz a Kehi mulasztásai miatt.

Az LMP elsőként azt szeretné tudni, hogy miért maradt el az elszámoltatás a 2006 utáni ügyekben, így például a kormányzati negyed felépítésének tervével, a 4-es metró építésével és a Margit híd felújításával kapcsolatos kérdésekben – fejtette ki Schiffer András. Hozzátette, választ várnak arra is, hogy a Kehi miért nem indított vizsgálatot az adófizetőket „milliárdokkal megkárosító 2010 utáni botrányokban”, egyebek mellett a földbérletpályázatok, a trafikkoncessziók és az áfacsalási vádak ügyében.

Schiffer András szerint a Kehi emellett akkor sem végezte megfelelően a dolgát, amikor nem vizsgálta ki az európai uniós fejlesztési pénzeket elosztó ügynökség átalakítását, ami miatt Magyarország 40 milliárd forintnyi norvég támogatást veszített el. A kabinet ellenőrzésére hivatott Kehi ehelyett, különböző „pótcselekvésekkel”, például a civilek „vegzálásával” volt elfoglalva az elmúlt években – értékelte az LMP-s képviselő.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2014. szeptember 11. 16:51
Eléggé sánta ez a logika. Mint mikor a részeg sofőr azzal védekezik, hogy miért nem Bivalybasznádon csinálnak rendet a fakabátok a cigánysoron, ahelyett, hogy őt - mint tisztességes adófizetőt és Jó Magyart - baszogatják.
kamasuka
2014. szeptember 11. 16:30
A TASZ védte a csecsemő nyakát kitörő Gerébet, hogy mekkora igazságtalanság érte is az asszonyt. Nos, lófaszt.
luga
2014. szeptember 11. 16:14
Hú, de nagyon érintettek lehettek, hogy ilyen kitartással ájvékoltok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!